suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Posion kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Posio
  • Julkinen palvelu

Jätteenkuljetusjärjestelmä Posion kunnassa on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus. Jätteen haltijan on liityttävä alueella järjestettyyn jätteenkuljetukseen. Määräykset koskevat kaikkia kunnan asukkaita sekä alueen toimijoita. Posion kunnan vastuulla olevista jätehuollon palvelutehtävistä vastaa Posion Jätehuolto Jouko Ahola Oy.

Jätehuoltomääräyksissä on määrätty jätehuollon järjestämisen menetelmistä ja jätehuoltoon liittyvistä asioista. Kuusamon kaupungin ympäristönsuojeluviranomainen vastaa jätehuollon valvonnasta Posion kunnan alueella.

Hyötyjäteaseman aukioloajat

Kesäkautena: huhtikuu, toukokuu ja syyskuu perjantaisin klo 13:00 - 18:00

kesäkuu, heinäkuu, elokuu perjantaisin klo 11:00 – 18:00 ja parillisen viikon

lauantaisin klo 11:00 -14:00

Talvikautena: lokakuu – maaliskuu parillisen viikon perjantaina klo 13:00 – 18:00

Arkipyhien ja aattopäivien sattuessa perjantaille tai lauantaille asema on suljettu. Osoite: Kuusamontie 24, 97900 Posio.

Toimi näin

Kiinteistön haltijan on liityttävä alueella järjestettyyn jätteenkuljetuksen piiriin. Jätteen haltija on velvollinen suorittamaan jätemaksun. Jätemaksu peritään pääsääntöisesti kuljetuksen suorittajalta. Kunta perii jätehuollon perusmaksun kuntalaisilta ja vapaa-ajan asunnon omistajilta. Niiden vapaa-ajanasuntojen omistajat, joilla on vakinainen asuinkiinteistö Posion kunnassa, velvoitetaan hoitamaan jätehuolto asuinkiinteistönsä kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunta perii järjestämästään jätehuollosta ja siihen liittyvistä kustannuksista jätelajien jaoteltua jätemaksua sekä kunnanhallituksen 19.12.2012 § 143 vahvistamaa jätehuollon perusmaksua kiinteistön haltijoilta ja vapaa-ajan kiinteistöiltä.

Jätehuollon perusmaksu on 1.1.2020 alkaen 17,00 €/vuosi + alv = 21,08 €/vuosi (päätös Kh 12.8.2020 § 108).

Palvelu on maksullinen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPosion kunta
Palvelusta vastaaPosion kunta
Alue Posio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Posion kunta
Päivitetty: 10.6.2022