suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Jätehuolto

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Porin kaupunki vastaa kunnan vastuulla olevan jätehuollon järjestämisestä. Jätehuollon palvelut järjestää teknisen toimialan jätehuolto-taseyksikkö (Porin Jätehuolto). Palveluita ovat vaarallisen jätteen keräyksen järjestäminen sekä hyötyjätteiden vastaanottopaikkojen ja jäteasemien ylläpito.

Toimi näin

Lajittele kiinteistölläsi syntyvät jätteet mahdollisimman hyvin. Huolehdi vaarallisten jätteiden toimittamisesta oikeaan paikkaan. Hyötyjätteitä voi viedä RINKI-ekopisteille ja muille kierrätyspisteille. Vie remonttijätteet ja suurikokoiset jätteet suoraan Porin Jätehuollon vastaanottopaikkoihin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Osa palveluista on maksullisia ja osa katetaan vuosittain perittävällä jätehuollon perusmaksulla eli ekomaksulla.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Eräiden jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin kaupunki
Palvelusta vastaaPorin kaupunki
Alue Eurajoki, Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pori, Siikainen, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 1.8.2019