suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pomarkun kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Pomarkku
  • Julkinen palvelu

Pomarkun kunnan kaatopaikkana toimii Porin kaupungin Hangassuon jätekeskus.

Toimi näin

Vaaralliset jätteet (ent. ongelmajätteet) otamme vastaan kunnan varastolla, Riuttantie 8, joka kuukauden 1. lauantai klo 10-12. Ei SER_romua – erilliskeräys erikseen ilmoitettuina aikoina.

Risut, oksat, käsittelemätön puhdas puu sekä käsitelty puu (maalattu, lakattu, purkupuu ym.) vastaanottaa Sataenergia Oy, Riuttantie 300, huhti -syyskuussa kuukauden 1. lauantai klo 10-12.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPomarkun kunta
Palvelusta vastaaPomarkun kunta
Alue Pomarkku
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pomarkun kunta
Päivitetty: 16.12.2020