suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pielaveden kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Pielavesi
  • Julkinen palvelu

Jätehuoltopalveluihin kuuluvat kotitalouksien käyttöön tarkoitetut ekopisteet, vaarallisten jätteiden ja käytöstä poistettujen sähkölaitteiden keräyspisteet, Ylä-Savon jätekeskus, jäteasemat sekä jätehuollon neuvonta.

Kaikissa Ylä-Savon jätelautakunnan toimialueen kunnissa on vastaanottopiste kotitalouksien vaarallisille jätteille ja sähkölaitteille. Kodin vaaralliset jätteet sekä sähkölaitteet o ...

Toimi näin

Ota yhteys johonkin kuntasi alueella toimivaan jätehuoltoyritykseen ja tee jätehuoltosopimus.

Sinun tulee hankkia oikein mitoitettu (esimerkiksi 140 tai 240 l) kannellinen, pyörin ja tartuntakahvoin varustettu jäteastia, joka soveltuu puristinlaittein varustettujen jäteautojen koneelliseen kuormaukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Kiinteistösi jätehuollon käytännön järjestäminen riippuu siitä, että asutko omakotitalossa vai taloyhtiössä. Jätelain mukaan kaikkien vakituisesti asuttujen ja vapaa-ajan kiinteistöjen on oltava järjestetyn jätehuollon piirissä. Näin ollen siis myös vapaa-ajanasuntojen osalta tulee laatia sopimus sekajäteastian tyhjennyksestä jätteenkuljetusyrityksen kanssa.

Jätehuoltomääräysten mukaan kiinteistön haltija voi järjestää jätehuollon kahdella tavalla, omalla kiinteistökohtaisella sekajäteastialla tai kimppa-astialla (lähikiinteistöjen yhteinen sekajäteastia).

Pielavedellä noudatetaan Ylä-Savon jätehuoltolautakunnan jätehuoltomääräyksiä.

Palvelun toteuttaa

Pielaveden kunta

Palvelusta vastaa

Pielaveden kunta
Tekstistä vastaa: Pielaveden kunta
Päivitetty: 15.11.2022