suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lounais-Suomen Jätehuolto Oy

Jätehuolto

  • Palvelu
  • 17 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lounais-Suomen Jätehuolto (LSJH) on 17 kunnan omistama yhtiö. LSJH huolehtii kuntien puolesta asukkaiden jätehuollon järjestämisestä ja jäteneuvonnasta. Julkiset palvelut sekä koulutus- ja terveydenhoitoalan toimijat ovat myös LSJH:n asiakkaita.

Kemiönsaaressa, Maskussa, Mynämäellä, Naantalissa, Nousiaisissa, Paraisten saaristossa, Raisiossa ja Ruskon Vahdolla oman kiinteistön jätehuollosta sovitaan suoraan LSJH:n kanssa. Näissä kunnissa LSJH on kilpailuttanut asukkaiden puolesta jätteen kuljetukset.

Aurassa, Kaarinassa, Liedossa, Marttilassa, Paimiossa, kanta-Paraisilla, Pöytyällä, Ruskolla, Salossa, Sauvossa ja Turussa asukkaat tekevät kotitalouskohtaisen tyhjennyssopimuksen valitsemansa jätteenkuljettajan kanssa.

LSJH:lla on 4 jätekeskusta ja 8 lajitteluasemaa, joilla vastaanotetaan kaikkia kodin jätteitä. Asemien lisäksi aluetta kiertää pyörillä liikkuva lajitteluasema Keräysauto Siira. Kodin vaarallisia jätteitä otetaan vastaan jätekeskusten ja lajitteluasemien lisäksi kierrätyskeskuksissa, ekotoreilla ja Pop up -lajiteluasemalla.

LSJH:n palveluneuvojat opastavat puhelimitse ja sähköpostilla seudun asukkaita suomen, ruotsin ja englannin kielellä kaikissa jätehuollon asioissa. Asiakaspalvelumme puhelin 0200 47470 on avoinna arkisin klo 9-15. Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen asiakaspalvelu@lsjh.fi. Voit myös tilata ympäristöneuvojan vierailulle esimerkiksi päiväkotiin, kouluun, taloyhtiön tai harrastusryhmän tilaisuuteen. Neuvonta on maksutonta ja räätälöidään tilaajan toiveiden mukaisesti. Neuvontaa toteutetaan LSJH:n toimialueella.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLounais-Suomen Jätehuolto Oy
Palvelusta vastaaLounais-Suomen Jätehuolto Oy
Alue Aura, Kaarina, Kemiönsaari, Lieto, Marttila, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Parainen, Pöytyä, Raisio, Rusko, Salo, Sauvo, Turku
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Lounais-Suomen Jätehuolto Oy
Päivitetty: 22.7.2021