suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Liperin kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Liperi
  • Julkinen palvelu

Jätehuollon järjestää Liperissä, Joensuussa, Ilomantsissa, Kontiolahdella ja Polvijärvellä kuntien jätehuoltoyhtiö Puhas Oy. Näiden kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen on Joensuun alueellinen jätelautakunta. Puhas Oy:n asiakaspalveluun tehdään mm. ilmoitukset jätehuoltoon liittymisestä, jäteastian tyhjennysvälin muutoksesta, laskutusosoitteen muuttumisesta tai tyhjennysten määräaikaisesta kesk ...

Toimi näin

Jätehuollon palveluntarjoaja antaa ohjeet jätehuollon järjestämisestä.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Palvelusta vastaa

Liperin kunta
Tekstistä vastaa: Liperin kunta
Päivitetty: 4.9.2023