suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kankaanpään kaupunki

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Kankaanpää
  • Julkinen palvelu

Kankaanpään jätehuoltoviranomainen on tekninen lautakunta. Jätehuollon valvontaviranomainen on Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän ympäristöpalvelut ja alueellinen valvontaviranomainen Varsinais-Suomen Ely-keskus. Kankaanpään kaupungin vastuulle kuuluvat jätehuoltopalvelut tuottaa Pohjois-Satakunnan Jätteidenkäsittely Oy.

Kankaanpään alueella on kiinteistön haltijan järjestämä jätteenkuljetus (sopimusperäinen). Kooninkeitaan jäteaseman jätehuoltopalveluiden tuottajana on Fortum Waste Solutions Oy.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Hyötyjätteiden keräyspisteiden käyttö ja vaarallisten jätteiden vastaanotto ja käsittely on ilmaista.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Eräiden jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKankaanpään kaupunki
Alue Kankaanpää
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kankaanpään kaupunki
Päivitetty: 22.11.2019