suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Jätehuollon tarkoituksena on ylläpitää ympäristön siisteyttä, kierrättää sekä vähentää jätteitä sekä niistä syntyviä haittoja. Vältymme tämän avulla arvokkaan luonnon tuhoamiselta, luonnonvarojen turhalta käytöltä sekä ympäristöongelmilta sekä ylläpidämme viihtyisää ja elinkelpoista asuinympäristöä.

Hyrynsalmen kunta kuuluu osaksi Kainuun jätehuollon kuntayhtymää Ekokymppiä. Ekokymppi järjestää jätehuollon kunnan asuin- ja lomakiinteistöille, antaa neuvontaa ja tiedotusta sekä hoitaa kunnille kuuluvia jätteenhuollon viranomaistehtäviä. Tämän lisäksi kuntayhtymän jätehuolto pyrkii kehittämään alueen jätehuoltoa. Kainuun alueella jätehuoltoa valvovana viranomaisena on Kainuun ELY-keskus.

Kunnissa jäteastioiden tyhjennyksistä vastaavat paikalliset tai alueella toimivat jätekuljetusyritykset. Asiakas tekee oman sopimuksena jäteastioidensa tyhjentämisestä yritysten kanssa. Ekokymppi vastaa Aluekeräyspisteiden tyhjentämisestä ja ylläpidosta.

Toimi näin

Ekokympin sivuilta voit tutustua Ekokympin ohjeisiin kiinteistöjen jätehuollosta ja sen erilaisista vaihtoehdoista sekä jätehuoltoyritysten yhteystiedoista.

Vaihtoehtoina kiinteistöjen jätehuollossa ovat kiinteistökohtaiset jäteastiat, lähikiinteistöjen yhteinen kimppa jäteastia tai aluekeräyspiste. Lisäksi sivusto neuvoo erikokoisien kiinteistöjen jätehuoltomääräyksen mukaisesta jätteen lajitteluvelvoitteesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Jätelaki velvoittaa kaikkia asuin- ja lomakiinteistöjä liittymään jätteenkuljetuksen piiriin. Ne kiinteistöt jotka eivät ole tehneet sopimusta jätehuoltoyrityksen kanssa, kuuluvat automaattisesti aluekeräyspisteiden jätehuollon piiriin.

Palvelu on maksullinen.

Tietoa Ekokymppi kuntayhtymän jätehuoltoon liittyvistä taksoist saat parhaiten Ekokympin Taksat ja Määräykset -verkkosivulta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyrynsalmen kunta
Palvelusta vastaaHyrynsalmen kunta
Alue Hyrynsalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 31.8.2020