suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hollolan kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Hollola
  • Julkinen palvelu

Asukkaiden tai taloyhtiöiden tulee huolehtia, että kiinteistö on liittynyt järjestettyyn jätehuoltoon.

Kaikkien käytössä olevien kiinteistöjen, joilla syntyy asumisjätettä tai siihen rinnastettavaa jätettä, on liityttävä järjestettyyn jätteenkuljetukseen tekemällä sopimus kuljetusliikkeen kanssa. Määräys koskee myös loma-asuntoja. Jätteiden kuljetuksen hoitavat yksityiset kuljetusyritykset. Lataa linkeistä Jätehuolto Hollolassa -opas, josta löydät ohjeet jätehuoltoon liittymiseen.

Hollolan kunnan jätehuollon järjestämisen viranomaistehtävistä vastaa Päijät-Hämeen jätelautakunta (Asikkala, Heinola, Hollola, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila ja Sysmä).

Salpakierto Oy (ent. Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy eli PHJ) hoitaa seudullisen jätelautakunnan kunnissa jätteiden käsittely-, hyödyntämis- ja kehittämistehtävät sekä jäteneuvonnan.

Rinki Oy hoitaa pakkausjätteen keräyksen. Rinki -ekopisteille voi viedä lasia, kartonkia ja pienmetallia sekä joillekin pisteille myös muovipakkauksia. Lähimmän ekopisteen löydät Rinki Oy:n nettisivuilta. Vaatekeräystä hoitaa UFF. Myös heidän keräyspisteensä löytyvät netistä.

Kuntien ympäristönsuojeluviranomaiset vastaavat jätehuollon valvonnasta. Hollolan kunnan ympäristövalvonta mm. kehottaa tarvittaessa asukasta liittymään jätehuoltoon tai toimii jos jätelakia on rikottu.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHollolan kunta
Palvelusta vastaaHollolan kunta
Alue Hollola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hollolan kunta
Päivitetty: 21.9.2021