suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hattulan kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jätehuollon tarkoituksena on ylläpitää ympäristön siisteyttä, kierrättää ja vähentää jätteitä sekä niistä syntyviä haittoja. Hattulan kunnan alueella jätteiden vastaanotosta, käsittelystä ja hyödyntämisestä sekä jäteneuvonnasta vastaa Kiertokapula Oy, joka on 12 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. Sen verkkosivuilla on kattavasti tietoa ja neuvoja jätehuoltoon liittyvistä asioista.

Jätteen keräys Hattulassa perustuu sopimusperusteiseen järjestelmään, missä kiinteistön haltija on velvollinen tekemään itse sopimuksen jätteenkuljetusta hoitavan yrityksen kanssa. Kiertokapulan verkkosivuilla on kuntakohtaiset tiedot jätteenkeräyksestä, kierrätyksestä sekä mm. kuljetusyritysten yhteystietoja.

Hattulan alueella on myös 5 kotitalouksien kierrätettävän pakkausjätteen keräyspistettä, joiden ylläpidosta vastaa Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy. Niiden sijainti sekä muuta tietoa löytyy Ringin verkkosivuilta.

Kunnalla on oma kierrätyspiste. Asemalla kierrätetään sähkö- ja elektroniikkaromua, metalliromua, akkuja, loisteputkia ja renkaita. Sekajätettä ja ongelmajätteitä ei asemalla vastaanoteta.

Hattulan kunnan sivuilla on myös jätehuollon toimijoiden yhteystietoja.

Samojen 12 kunnan yhteinen jätehuoltoviranomainen on jätelautakunta Kolmenkierto, joka vastaa mm. erilaisista luvista.

Toimi näin

Jätteiden käsittelyyn, kierrätykseen ja keräykseen on kattavasti tietoja ja ohjeita Kiertokapula Oy:n verkkosivuilla.

Lisätietoja ja linkkejä on myös kunnan verkkosivuilla.

Kunnalla on myös oma kierrätyspiste.

Perustiedot

Palvelusta vastaaHattulan kunta
Alue Hattula, Hausjärvi, Hyvinkää, Hämeenlinna, Janakkala, Järvenpää, Kerava, Loppi, Mäntsälä, Riihimäki, Tuusula, Valkeakoski
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hattulan kunta
Päivitetty: 9.8.2021