suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Askolan kunta

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Askola
  • Julkinen palvelu

Rosk'n Roll -jätehuoltopalvelun tuottavat Rosk'n Roll Oy Ab ja Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy.

Yhtiöt ovat saaneet tehtäväkseen hoitaa muun muassa pääosan kuntien jätehuoltoon liittyvistä velvoitteista säännösten ja määräysten mukaisesti. Tehtävät hoidetaan tehokkaasti ja ympäristöä säästäen kuntarajoista riippumatta.

Toimi näin

Kaikkien kiinteistöjen (myös vapaa-ajan asuntojen) tulee kuulua järjestettyyn jätteenkuljetukseen, eli jokaisella kiinteistöllä on oltava oma jäteastiansa, jonka jätteenkuljettaja säännöllisin, jätehuoltomäärysten sallimien, tyhjennysvälein tyhjentää. Jätteiden kuljetussopimukset: Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy (IUJ), Teollisuustie 4, 06150 Porvoo, Puh. 0200 70707 (asiakaspalvelu).

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRosk 'n Roll -jätehuoltopalvelu
Palvelusta vastaaAskolan kunta
Alue Askola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Askolan kunta
Päivitetty: 24.9.2021