suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Alavuden kaupunki

Jätehuolto

  • Palvelu
  • Alavus
  • Julkinen palvelu

Jätehuollon järjestämisestä vastaa Lakeuden jätelautakunnan alueella Lakeuden Etappi.

Toimi näin

Toimintaohjeet löytyvät Lakeuden jätelautakunnan ja Lakeuden Etapin nettisivuilta. Kuntien yhteisesti laatimat Jätehuoltomääräykset toimivat alueen toiminnan pohjana.

Yritykset voivat itse kilpailuttaa jätehuoltoa toteuttavan yrityksen. Kuntalaisilla on velvollisuus liittyä kuntien järjestämään jätehuoltoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Jokainen, joka tuottaa jätettä, on jätelain mukaan velvollinen huolehtimaan jätteistään asianmukaisesti. Mahdollisimman suuri osa jätteestä tulee lain mukaan lajitella ja kierrättää tai käyttää muuten hyödyksi.

Asumisessa syntyvän yhdyskuntajätteen jätehuollon järjestämisestä vastaa kunta. Osan jätteistä asukkaat voivat viedä kiinteistön omiin jäteastioihin, ja osa jätteistä tulee viedä alueelliseen keräys- tai vastaanottopaikkaan. Kunnan on järjestettävä myös vaarallisen jätteen vastaanotto ja käsittely.

Tiettyjen jätteiden, kuten sähkö- ja elektroniikkaromun, akkujen ja paristojen, pakkausjätteiden, paperijätteiden ja ajoneuvojen renkaiden, alueellisesta vastaanotosta vastaavat niiden valmistajat ja maahantuojat, joiden järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteitä voi toimittaa.

Palvelusta vastaa

Alavuden kaupunki
Tekstistä vastaa: Alavuden kaupunki
Päivitetty: 2.5.2022