suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Jätehuollon neuvonta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tuusulan kunta
Alue: Tuusula
Palvelun kieli: suomi

Asumis- ja yhdyskuntajätteiden sekä vaarallisten aineiden käsittelyssä neuvoo ja opastaa Kiertokapula. Kuntalaiset voivat saada tietoa oman toiminnan ympäristövaikutuksista, kierrätyksestä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta ja varmistaa asianmukainen jätehuolto.

Kiertokapula ylläpitää jätehuoltopalvelun asiakasnettiä. Kiertokapulan verkkosivuilla on ohjeita jätteiden lajitteluun, kompostointiin, lajitteluvevoitteisiin ja jätemäärän vähentämiseen. Lisäksi sivuilta on saatavana oppaita.

Kotitaloukisen pakkausjätteiden eli keräyslasin, metallin, muovin ja pahvin käsittelyyn ohjeita antaa Rinki Oy. Sinua lähimpänä olevan keräyspaikan löydät sekä Rinki Oy:n että Kierrätys.info -palvelun verkkosivuilta.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta ja varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.


Palvelun toteuttaa: Kiertokapula Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)