suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Sievin kunta

Jätehuollon neuvonta

  • Palvelu
  • Sievi
  • Julkinen palvelu

Neuvontaa saa asumis- ja yhdyskuntajätteiden ja vaarallisten aineiden käsittelyssä. Jätehuollon neuvonnasta huolehtii Vestia Oy. Kuntalaiset voivat saada tietoa kuntalaisten oman toiminnan ympäristövaikutuksista, kierrätyksestä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta ja varmistaa asianmukainen jätehuolto.

Jätehuollon neuvontaa voi saad ...

Toimi näin

Vestia Oy jäteneuvonta opastaa jätteiden lajittelussa, jätehuoltomääräyksiin ja jätelakiin liittyvissä kysymyksissä sekä jätteiden käsittelyssä.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta, edistää kierrätystä sekä varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Palvelun toteuttaa

Vestia Oy

Muut vastuuorganisaatiot

Vestia Oy

Palvelusta vastaa

Sievin kunta
Tekstistä vastaa: Sievin kunta
Päivitetty: 2.10.2023