suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Jätehuollon neuvonta

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Porin seudun jäteneuvonta palvelee vakituisia ja vapaa-ajan asukkaita jätteen synnyn ehkäisyssä, jätteiden kierrättämisessä ja jätepalvelujen löytämisessä. Jäteneuvonta ohjaa asukkaita jätelain mukaisen jätehuollon järjestämiseen kiinteistöillä.

Jäteneuvonta palvelee seudullisesti Eurajoen, Harjavallan, Kokemäen, Merikarvian, Nakkilan, Pomarkun, Porin, Siikaisten ja Ulvilan asukkaita.

Jäteneuvonta tavoittaa vakituiset ja vapaa-ajan asukkaat kerran vuodessa kotiosoitteisiin jaettavalla JäteVaakku-tiedotuslehdellä. Jäteneuvonta vastaa asukkaiden puheluihin ja sähköposteihin arkipäivinä ja ylläpitää verkkosivuja. Jäteneuvonta osallistuu taloyhtiöiden ja asukasyhdistysten kokouksiin iltaisin ja viikonloppuisin. Jäteneuvonta vierailee kouluissa ja päiväkodeissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Jäteneuvonnan palvelut ovat tarjolla pääsääntöisesti kunnan vakituisille ja vapaa-ajan asukkaille, kouluille ja päiväkodeille, sekä muille jätelaissa kunnan vastuulle kuuluvan jätteen tuottajille.

Palvelu on maksuton.

Jäteneuvonnan palvelut katetaan ekomaksulla. Asukkaat eivät maksa palveluista erillisiä palvelumaksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta, edistää kierrätystä sekä varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin kaupunki
Palvelusta vastaaPorin kaupunki
Alue Eurajoki, Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen, Ulvila
Palvelun kieletsuomi, ruotsi, englanti
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 18.5.2022