suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Närpiön kaupunki

Jätehuollon neuvonta

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kunnan tehtävänä on jätelain perusteella neuvoa ja tiedottaa asukkaita, tavoitteena jätteen määrän ja haitallisuuden väheneminen sekä jätehuollon asianmukainen järjestäminen.

Jos on kysyttävää esimerkiksi jätehuollon järjestämisestä, jätteiden lajittelusta tai niiden vastaanottopaikoista, voi Botniaroskiin ottaa yhteyttä puhelimitse tai sähköpostilla. Tietoa löytyy myös kotisivulta, sekä Facebookista. Painettuja tiedonlähteitä ovat mm. Joka kodin jäteopas, sekä vuosittain ilmestyvät seinäkalenteri ja asiakaslehti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta ja varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOy Botniarosk Ab
Palvelusta vastaaNärpiön kaupunki
Alue Isojoki, Karijoki, Kaskinen, Kauhajoki, Kristiinankaupunki, Kurikka, Närpiö, Teuva
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Närpiön kaupunki
Päivitetty: 5.12.2019