suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Jätehuollon neuvonta

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Joensuun kaupunki
Alue: Joensuu
Palvelun kielet: suomi, ruotsi, englanti

Asumisen jätehuoltoa koskevaa neuvontaa antaa kuntien yhteinen jäteyhtiö Puhas Oy. Neuvontaa saa esimerkiksi jätehuoltoon liittymisestä ja jätehuollon vaihtoehdoista, kierrättämisestä, kompostoinnista ja jätteiden vastaanottopaikoista. Puhas tarjoaa neuvontaa myös julkisten palveluiden sekä terveys- ja koulutuspalveluiden toimijoille. Neuvontaa on saatavilla myös erilaisiin tilaisuuksiin tai esimerkiksi koululuokille.


Toimi näin

Jäteneuvontaa asukkaille, julkisille palveluille sekä terveys- ja koulutuspalveluille on saatavilla Puhaksen internet-sivuilta. Neuvontaa saa myös puhelimitse ja sähköpostitse sekä erilaisissa tilaisuuksissa. Yhteystiedot internetsivuilla www.puhas.fi.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Neuvontaa yhdyskuntajätteiden käsittelyyn saa kunnalta ja kunnan jätelaitokselta. Kuntalaiset saavat tietoa oman toimintansa ympäristövaikutuksista, kestävästä kulutuksesta, kierrätyksestä, kompostoinnista, ruokahävikistä ja jätteiden käsittelystä. Neuvonnan tarkoitus on vähentää yhdyskuntajätteen määrää ja haitallisuutta ja varmistaa asianmukainen jätehuolto. Voit ilmoittaa roskaamisesta tai puutteista vaarallisten aineiden käsittelyssä ja varastoinnissa kunnan jäteneuvontaan.

Kunta voi järjestää neuvonnan itse tai muulla tavoin, esim. ostopalveluna.


Palvelun toteuttaa: Puhas Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)