suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Iltapäivätoiminta kouluissa

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Vantaa järjestää iltapäivätoimintaa 1.-2.-luokkalaisille ja sitä vanhemmille erityisen tuen oppilaille koulupäivän jälkeen. Koulujen ryhmämuotoista iltapäivätoimintaa järjestävät järjestöt, seurakunnat ja yksityiset palveluntuottajat kouluissa tai koulun lähellä olevissa tiloissa.

Iltapäivätoiminta on vapaa-ajantoimintaa, joka tukee kodin ja koulun kasvatustyötä. Ohjatun toiminnan lisäksi lapsi voi keskittyä omiin leikkeihinsä. Iltapäivän aikana ollaan sekä sisällä että ulkona. Iltapäivätoimintaan osallistuvat lapset ovat vakuutettuja ja kuuluvat kaupungin vapaaehtoisen tapaturmavakuutuksen piiriin.

Koulujen perusopetuksen iltapäivätoiminta on maksullista. Iltapäivätoiminnasta on perheen tulojen perusteella mahdollisuus hakea maksuhuojennusta.

Koulujen iltapäivätoimintaan haetaan sähköisesti . Toimintaa ei järjestetä koulun loma-aikoina eikä lauantaikoulupäivinä.

Koulujen iltapäivätoimintaa järjestetään 53 toimintapaikassa. Toiminnassa on mukana n. 2300 lasta ja sitä järjestää 22 palveluntuottajaa.

Toimi näin

Vantaan kaupungin neuvonta - Sähköposti: vantaa-info@vantaa.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaille sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saaville oppilaille.

Vantaalaisille 1.-2.-luokkalaisille ja erityisen tuen oppilaille.

Koulujen iltapäivätoimintaan voi haetaan sähköisesti lukuvuodeksi kerrallaan. Haku on avoinna ympäri vuoden.

Tausta ja lainsäädäntö

Perusopetuksen aamu- ja iltapäivätoimintaan voivat hakea ensimmäisen ja toisen vuosiluokan oppilaat sekä kaikkien vuosiluokkien erityistä tukea saavat oppilaat. Aamu- ja iltapäivätoimintaa voidaan järjestää arkipäivisin pääsääntöisesti kello 7 - 17 välisenä aikana.

Toiminta pyrkii tukemaan lasten kehitystä ja kasvua, edistämään hyvinvointia ja tasa-arvoisuutta, ennaltaehkäisemään syrjäytymistä ja lisäämään osallisuutta.

Kunta vastaa aamu- ja iltapäivätoiminnan kokonaisuudesta. Se voi järjestää toiminnan itse tai yhdessä muiden kuntien kanssa tai hankkia palvelut järjestöiltä, yhteisöiltä ja yrityksiltä. Kunnalla ei kuitenkaan ole velvollisuutta toiminnan järjestämiseen. Myös koulun kerhotoiminta tai taiteen perusopetus voivat olla lapsen aamu- tai iltapäivätoimintaa. Kunta päättää aamu- ja iltapäivätoiminnasta perittävien kuukausimaksujen määrästä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 15.10.2021