suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan pelastuslaitos

Ilmoitus tilapäismajoituksen järjestämisestä

  • Lupa tai muu velvoite
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Tilapäismajoittumiseksi katsotaan yöpyminen rakennuksessa tai sen osassa, jota ei ole tarkoitettu majoitustilaksi (esim. koulujen luokkahuoneet, liikuntasalit) ja jota käytetään majoittumiseen joitakin kertoja vuodessa (leirikoulut, kesäleirit, urheiluleirit, yleisötapahtumat yms.)

Myös useita yleisötapahtumia (majoitusta) varten on laadittava tapahtumaa koskeva pelastussuunnitelma. Pelastussuunnitelma on laadittava aina mm. tiloihin, joita käytetään vähintään 20 henkilön tilapäiseen joukkomajoitukseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.


Käsittelyaika

Ilmoitus tilapäismajoituksesta tehtävä kaksi viikkoa ennen majoituksen alkamista.

Tausta ja lainsäädäntö

Majoituksen järjestäjän tulee ilmoitus tilapäismajoituksesta sen alueen pelastuslaitokselle, jossa tilapäismajoitus tapahtuu. Liitteenä tulee olla kiinteistön omistajan kirjallinen suostumus.

Jos majoittajalla on pelastussuunnitelma, siihen tulee sisällyttää myös tilapäismajoitus. Jos majoitus liittyy yleisötapahtumaan, tämä on otettava huomioon tapahtuman pelastussuunnitelmassa.

Pelastuslaitos voi suorittaa tarvittaessa palotarkastuksen majoituspaikassa

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan pelastuslaitos
Palvelusta vastaaPirkanmaan pelastuslaitos
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan pelastuslaitos
Päivitetty: 2.6.2020