suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ilmoitus Suomen kansalaisuuden säilyttämisestä

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Nuori Suomen kansalainen, jolla on myös jonkin vieraan valtion kansalaisuus, saattaa menettää Suomen kansalaisuuden 22 vuotta täytettyään.

Kansalaisuuden säilyttämiseksi voit tehdä kirjallisen ilmoituksen.

Ilmoituksen voi tehdä, kun on täyttänyt 18 vuotta, mutta ei ole vielä täyttänyt 22 vuotta. Ilmoitus saapuu myöhässä, jos se vastaanotetaan 22-vuotissyntymäpäivänä.

Toimi näin

  • Lähetä vapaamuotoinen viesti suomen-, ruotsin- tai englanninkielellä, että haluat säilyttää Suomen kansalaisuuden. Kerro viestissä myös koko nimesi, syntymäaikasi sekä asuinosoitteesi, niin voimme tarvittaessa päivittää sen väestötietojärjestelmään. Lähetä viestisi sähköpostiosoitteeseen retaincitizenship@dvv.fi. Älä koskaan lähetä henkilötunnustasi sähköpostissa.
  • Huomaa, että sinun tulee lähettää viesti omasta sähköpostiosoitteestasi, joka on tunnistettavissa. Jos sähköpostiosoitteestasi ei suoraan ilmene, että se on sinun osoitteesi, voit kirjoittaa kirjeen, allekirjoittaa sen ja lähettää skannattuna mistä tahansa sähköpostiosoitteesta.
  • Jos et käytä sähköpostia, niin lähetä kirje edellä mainituin tiedoin Digi- ja väestötietoviraston Oulun palvelupaikkaan tai Suomen edustustoon.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 10.1.2020