suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kiteen kaupunki

Ilmoitus jätteen ammattimaisesta keräystoiminnasta jätehuoltorekisteriin.

  • Lupa tai muu velvoite
  • Kitee
  • Julkinen palvelu

Jätteen ammattimaisesta keräystoiminnasta on tehtävä ilmoitus sen kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle, jonka alueella keräystä harjoitetaan. Ilmoitus on tehtävä hyvissä ajoin ennen keräyksen aloittamista. Ammattimaisella keräyksellä tarkoitetaan jätteen kokoamista esimerkiksi kunnan, tuottajayhteisöjen, jakelijoiden tai muiden jätehuollon palveluyritysten järjestämiin vastaanottopaikkoihin jätteen edelleen kuljettamiseksi käsittelyyn.

Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen ilmoittaa ilmoituksen tekijälle jätehuoltorekisteriin merkitsemisestä.

Toimi näin

Täytä ilmoitukseen tarpeelliset tiedot toiminnanharjoittajasta ja toiminnasta, kuten kerättävistä jätteistä, jäteastioista ja vastaanottopaikkojen sijainnista, sekä toimista terveydelle ja ympäristölle aiheutuvien haittojen ehkäisemiseksi. Lähetä ilmoituslomake joko postitse osoitteeseen Kiteen kaupunki, Ympäristölautakunta Kiteentie 25 82500 Kitee tai sähköpostilla osoitteeseen ymparisto.kirjaamo@kitee.fi. Ilmoituslomakeen löydät Kiteen kaupungin ympäristöpalvelujen verkkosivulta.

Kenelle ja millä ehdoin

Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, jos keräys edellyttää ympäristönsuojelulain mukaista ympäristölupaa tai hyväksytään osana ympäristöluvanvaraista muuta toimintaa.

Palvelu on maksullinen.

Ilmoituksen käsittelystä peritään Kiteen kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisen taksan mukainen maksu.


Määräaika

Ilmoitus on tehtävä hyvissä ajoin ennen keräyksen aloittamista. Olemassa olevista (ennen 1.5.2012 toimintansa aloittaneet) jätteen ammattimaisista keräyspaikoista ilmoitus piti tehdä jo 1.5.2013 mennessä.

Käsittelyaika

Käsittelyaika 1-2 kuukautta riippuen ympäristölautakunnan kokousaikataulusta. Mikäli ilmoitusasiakirjat ovat puutteelliset, voi käsittelyaika olla pidempi.

Voimassaoloaika

Toistaiseksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Jätelaki (646/2011)

Valtioneuvoston asetus jätteistä (179/2012)

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKiteen kaupunki
Palvelusta vastaaKiteen kaupunki
Alue Kitee
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kiteen kaupunki
Päivitetty: 6.7.2021