suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pirkanmaan pelastuslaitos

Ilmoitus ilotulituksesta

  • Lupa tai muu velvoite
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Pelastusviranomainen voi asettaa toiminnalle turvallisuuden kannalta tarpeellisia ehtoja ja rajoituksia tai kieltää ilotulitteiden käytön. Muunlaisia kuin Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (Tukes) hyväksymiä ilotulitteita ei saa käyttää.

Yleisötilaisuuksissa pidettävästä ilotulituksesta tehdään ilmoitus poliisille.

Kaupasta saatavien ilotulitteiden käytöstä ei tarvitse tehdä ilmoitusta 31.12. klo 18:00-1.1. klo 02:00 välisenä aikana. Poikkeuksena tästä on Tampereen kaupungin ydinkeskusta, jossa ilotulitteiden käyttö on kielletty.

Ilotulitusvälineet on säilytettävä ennen käyttöä lukitussa kaapissa siten, ettei niiden läheisyydessä ole sellaisia lämmönlähteitä tai tulenkäsittelyä, joka voisi aiheuttaa tulitteiden syttymisen. Ilotulitusvälineitä ei kuitenkaan saa säilyttää ullakkotiloissa, kellarin asuntokohtaisissa säilytystiloissa eikä yhteiskäytössä olevissa tiloissa.

Kenelle ja millä ehdoin

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Ilmoitus ilotulituksesta tulee tehdä etukäteen, jos aikoo järjestää ilotulituksen muuna ajankohtana kuin uudenvuodenyönä. Jos pelastuslaitos hyväksyy ilmoituksen ja antaa luvan ilotulitukseen, se antaa samalla luvan hankkia ilotulitteet ja säilyttää niitä.

Laki vaarallisten kemikaalien ja räjähteiden käsittelyn turvallisuudesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan pelastuslaitos
Palvelusta vastaaPirkanmaan pelastuslaitos
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pirkanmaan pelastuslaitos
Päivitetty: 2.6.2020