suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Ilmoitus EU:n ulkopuolelta rekrytoitavan työntekijän työehdoista

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Jos palkkaat työntekijäksi muun kuin EU:n, Norjan, Islannin, Liechtensteinin tai Sveitsin kansalaisen tai tämän perheenjäsenen, sinun on viivytyksettä toimitettava TE-toimistolle tai kuntakokeilulle tiedot ulkomaalaisen henkilön työnteon keskeisistä ehdoista.

Ilmoitus on tehtävä kaikkien oleskeluluvan saaneiden henkilöiden työehdoista sekä viisumilla tai viisumivapaasti työskentelystä.

Velvollisuuden noudattamista valvoo työsuojeluviranomainen.

Toimi näin

Voit tehdä ilmoituksen sähköisesti työnantajan Enter Finland -palvelun kautta.

Täytä tulostettava lomake ja valitse nimeksi Työntekijätietojen ilmoittaminen. Täytä erityisen huolellisesti kohta 4. Työnteon keskeiset ehdot. Toimita lomake TE-toimistoon tai kuntakokeiluun.

Voit antaa tiedot myös vapaamuotoisesti esimerkiksi työsopimuksen kopion. Ilmoituksen tulee sisältää tiedot työnteon keskeisistä ehdoista, esimerkiksi pääasiallisista työtehtävistä, työn kestosta ja luonteesta, palkasta, sovellettavasta työehtosopimuksesta ja irtisanomisajasta.

Liitä ilmoitukseen kopio henkilön passista tai oleskelulupakortista työntekijän henkilöllisyyden varmistamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Määräaika

Sinun on tehtävä ilmoitus viivytyksettä työsopimuksen solmimisesta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotVarsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletruotsi, suomi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 4.8.2022