suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Ilmoitus EU:n ulkopuolelta rekrytoitavan työntekijän työehdoista

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Työnantajan, joka palkkaa työntekijäksi muun kuin Euroopan unionin kansalaisen, on viivytyksettä toimitettava TE-toimistolle tiedot ulkomaalaisen henkilön työnteon keskeisistä ehdoista. Ilmoitus on tehtävä kaikkien oleskeluluvan saaneiden henkilöiden työehdoista sekä viisumilla tai viisumivapaasti työskentelystä.

Ilmoitusta ei tarvitse tehdä, kun palkattava ulkomaalainen on EU:n, Norjan, Islannin, Liechtensteinin tai Sveitsin kansalainen tai jonkin edellä mainitun kansallisuuden edustajan perheenjäsen.

Velvollisuuden noudattamista valvoo työsuojeluviranomainen.

Toimi näin

Ilmoituksen voi tehdä sähköisesti työnantajan Enter Finland -palvelun kautta.

Täytä tulostettava lomake ja valitse nimeksi Työntekijätietojen ilmoittaminen. Täytä erityisen huolellisesti kohta 4. Työnteon keskeiset ehdot. Toimita lomake TE-toimistoon.

Voit antaa tiedot myös vapaamuotoisesti esimerkiksi kopiona työsopimuksesta. Ilmoituksen tulee sisältää tiedot työnteon keskeisistä ehdoista, mm. pääasiallisista työtehtävistä, työn kestosta ja luonteesta, palkasta, sovellettavasta työehtosopimuksesta ja irtisanomisajasta.

Liitä ilmoitukseen kopio henkilön passista tai oleskelulupakortista työntekijän henkilöllisyyden varmistamiseksi.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Määräaika

Selvitys TE-toimistolle on tehtävä viivytyksettä työsopimuksen solmimisesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Muut vastuuorganisaatiotLapin työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Keski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 17.9.2020