suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Ilmoitus EU:n ulkopuolelta rekrytoitavan työntekijän työehdoista

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Jos palkkaat työntekijäksi muun kuin EU:n, Norjan, Islannin, Liechtensteinin tai Sveitsin kansalaisen tai tämän perheenjäsenen, sinun on viivytyksettä toimitettava TE-toimistolle tai kuntakokeilulle tiedot ulkomaalaisen henkilön työnteon keskeisistä ehdoista.

Ilmoitus on tehtävä TE-toimistoon tai kuntakokeiluun oleskeluluvan saaneiden sekä viisumilla tai viisumivapaasti työskentelevien työehdois ...

Toimi näin

Voit tehdä ilmoituksen sähköisesti työnantajan Enter Finland -palvelun kautta.

Täytä tulostettava lomake ja valitse nimeksi Työntekijätietojen ilmoittaminen. Täytä erityisen huolellisesti kohta 4. Työnteon keskeiset ehdot. Toimita lomake TE-toimistoon tai kuntakokeiluun.

Voit antaa tiedot myös vapaamuotoisesti esimerkiksi työsopimuksen kopion. Ilmoituksen tulee sisältää tiedot työnteon keskeisistä ehdoista, esimerkiksi pääasiallisista työtehtävistä, työn kestosta ja luonteesta, palkasta, sovellettavasta työehtosopimuksesta ja irtisanomisajasta.

Liitä ilmoitukseen kopio henkilön passista tai oleskelulupakortista työntekijän henkilöllisyyden varmistamiseksi.


Määräaika

Sinun on tehtävä ilmoitus viivytyksettä työsopimuksen solmimisesta.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto

Muut vastuuorganisaatiot

Pirkanmaan TE-toimisto, Etelä-Savon TE-toimisto, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Lapin TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Uudenmaan TE-toimisto, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Keski-Suomen TE-toimisto, Pohjanmaan TE-toimisto, Varsinais-Suomen TE-toimisto, Pohjois-Savon TE-toimisto, Hämeen TE-toimisto, Satakunnan TE-toimisto, Kainuun TE-toimisto

Palvelusta vastaa

TE-toimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 9.8.2023