suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ilmoittaminen lannan levityksestä poikkeustilanteessa

  • Lupa tai muu velvoite
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Poikkeustilanteessa voit levittää lantaa marraskuun loppuun asti. Ilmoita asiasta Oulun seudun ympäristötoimeen.

Lannan levitys peltoon suositellaan tehtäväksi keväisin. Nitraattiasetus kieltää lannan levityksen marraskuun alusta maaliskuun loppuun. Kieltoajasta voit poiketa marraskuun loppuun asti tilanteissa, joissa lantaa et ole voinut hyödyntää pellolla kasvukauden aikana poikkeuksellisen sää ...

Toimi näin

Tee ilmoitus sähköisessä asiointipalvelussa. Palvelun käyttäminen edellyttää käyttäjätunnuksen luomista palveluun. Asiointipalvelussa valitse kohta Ympäristöluvat - Luo uusi - Ympäristövalvonta ja tämän jälkeen valitse listalta "Ilmoitus lannan levityksestä poikkeustilanteessa".

Voit tehdä ilmoituksen myös lomakkeella Oulun seudun ympäristötoimeen postitse, sähköpostitse osoitteella ymparisto[at]ouka.fi tai tuomalle se Ympäristötalon palvelupisteeseen.

Lisätietoja voit kysyä ympäristönsuojelun palvelevasta puhelimesta, asioimalla ympäristötalossa tai sähköpostitse osoitteesta ymparisto[at]ouka.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Lannoitteita et saa levittää lumipeitteiseen tai routaantuneeseen etkä veden kyllästämään maahan. Lannoitevalmisteiden (esim. Kemicond) levityksessä poikkeaminen levitysajasta ei ole mahdollista.

Kuivalantaa ja orgaanisia lannoitevalmisteita, joiden kuiva-ainepitoisuus on vähintään 30 %, voit lannanlevitysaikana säilyttää pellolla enintään neljä viikkoa levitystä odottamassa.


Määräaika

Tee ilmoitus lokakuun loppuun mennessä.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtioneuvoston asetus eräiden maa- ja puutarhataloudesta peräisin olevien päästöjen rajoittamisesta (18.12.2014/1250)

Palvelun toteuttaa

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos

Muut vastuuorganisaatiot

Oulun kaupunki

Palvelusta vastaa

Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Tekstistä vastaa: Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Päivitetty: 2.5.2022