suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siviilipalveluskeskus

Ilmaismatkaliput työpalvelussa olevalle siviilipalvelusvelvolliselle

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Kun siviilipalvelusvelvollinen on oikeutettu maksuttomaan lomamatkaan, palveluspaikka voi antaa hänelle ilmaismatkalippuja linja-autoon, junaan tai lentokoneeseen.

Toimi näin

Siviilipalveluspaikka tarkistaa, että velvollisella on oikeus maksuttomaan matkaan ja

  • tulostaa matkahuollon matkaliput Sivariwebistä. Liput ovat ainoastaan maksuttomiin lomamatkoihin oikeuttavia. Lippu ei kelpaa maksuvälineenä Helsingin yhteistariffiliikenteessä eikä sellaisissa kunnallisten liikennelaitosten liikennöitsijöiden busseissa, joissa Matkahuollon lipputuotteet eivät kelpaa. Lippu ei myöskään kelpaa Onnibusseissa.
  • Tilaa junaliput VR:n yritysverkkokaupan ostosovelluksella Siviilipalveluskeskuksen ohjelomakkeen mukaisesti. Pyydä ensin tunnukset Siviilipalveluskeskukselta sähköpostilla, jossa kerrot palveluspaikkasi sopimusnumeron.
  • Tilaa lentoliput Siviilipalveluskeskukselta puhelimitse tai sähköpostilla. Ilmoita tilatessasi velvollisen nimi, syntymäaika, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Kenelle ja millä ehdoin

Suomessa asuvalla siviilipalvelusvelvollisella on oikeus palvelusaikanaan maksuttomiin lomamatkoihin koti- tai asuinpaikkakunnalleen ja kotiutumismatkalle.

Pohjoismaissa vakinaisesti asuvalla on oikeus neljään, muualla Euroopassa kolmeen ja Euroopan ulkopuolella kahteen edestakaiseen maksuttomaan lomamatkaan koti- tai asuinpaikkakunnalleen ja lisäksi kotiutumismatkaan.

Palveluspaikka voi myös harkintansa mukaan myöntää kaikille velvollisille matkan Suomessa:

  1. paikkakunnalle, jossa velvollisella on pysyvä työ- tai opiskelupaikka
  2. velvollisen avio- tai pysyvän avopuolison asuinpaikkakunnalle
  3. velvollisen vanhemman, sisaruksen tai lapsen asuinpaikkakunnalle
  4. tulevalle asuinpaikkakunnalle, työ- tai opiskelupaikkakunnalle, mikäli velvollinen esittää kutsun työpaikkahaastatteluun tai pääsykokeisiin tai muun vastaavan tositteen

Palvelun toteuttaa

Siviilipalveluskeskus

Palvelusta vastaa

Siviilipalveluskeskus
Tekstistä vastaa: Siviilipalveluskeskus
Päivitetty: 8.7.2022