suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Ikääntyneiden lyhytaikaishoito asumisyksikössä

  • Palvelu
  • 19 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Lyhytaikaishoitojakso on tarkoitettu henkilöille, joilla on lyhytaikainen tarve huolenpitoon, hoivaan, hoitoon ja kuntoutukseen.

Lyhytaikaishoitojakson tavoitteena on tukea ikääntyneen henkilön selviytymistä mahdollisimman pitkään omassa kodissaan ja myös hoitavan omaisen jaksamista. Säännölliset lyhythoitojaksot toteutamme hoito- ja palvelusuunnitelman mukaisesti.

Lyhytaikaishoitoa myönnetään o ...

Toimi näin

Erillistä hakemusta lyhytaikaiseen palveluasumiseen ei ole, vaan ota yhteyttä Ikäkeskuksen neuvontaan. Ikäkeskuksen neuvontaan voi ottaa yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla, verkkosivuiltamme löytyvällä chatilla tai asioimalla Iisalmen tai Kuopion palvelupaikoissa. Neuvonnan sähköpostiosoite on ikakeskus@pshyvinvointialue.fi​

Palvelemme arkisin kello 9-14. Arkipyhien aattoina kello 12 saakka.​

Jos omaishoidon tuen asiakas, ole yhteydessä omaishoidon tuen palveluohjaajaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Ennen lyhytaikaisen palveluasumisen tarpeenarviointia muut mahdolliset keinot tukea asumista nykyisessä asumismuodossa on kartoitettu ja arvioitu.

Iäkkään henkilön hoito ja huolenpito järjestetään ensisijaisesti hänen kotiinsa tai muuhun kodinomaiseen asuinpaikkaansa järjestettävillä sosiaali- ja terveyspalveluilla, jotka sovitaan sisällöllisesti ja määrältään vastaamaan iäkkään henkilön kulloisiakin palveluntarpeita (Vanhuspalvelulaki 14 §).

Lyhytaikaispaikan saamisen edellytyksenä on, että asiakas on lähtökohtaisesti ollut laaja-alaisten kotiin annettavien palveluiden ja / tai omaishoidon tuen piirissä.

Omaishoidon tuen lakisääteiset vapaat (laki omaishoidontuesta 937/2005).

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Pohjois-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Pohjois-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 13.3.2024