suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon hyvinvointialue

Ikääntyneiden kuntouttava päivätoiminta

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kuntouttava päivätoiminta tukee ja edistää ikääntyneen toimintakykyä, omatoimisuutta, henkistä vireyttä ja itsenäistä tai tuettua kotona asumista. Kuntouttavassa päivätoiminnassa asiakkaan hyvinvointia tuetaan yhteistyössä omaishoitajien ja muiden läheisten kanssa.

Teemme kanssasi yksilöllisen toimintakykyäsi tukevan suunnitelman päivätoimintaan. Kuntouttava päivätoiminta sisältää ryhmätoiminnan ...

Toimi näin

Kun mietit kuntouttavaa päivätoimintaa yhtenä vaihtoehtona arjen tukemiseen ja toimintakyvyn ylläpitämiseen ota yhteyttä ikääntyneiden asiakasohjaukseen. Ikääntyneiden asiakasohjauksen tavoitat puhelimitse tai sähköisesti chatissa ja kiireettömällä yhteydenottopyynnöllä, jotka löydät Eloisan verkkosivuilta.

Mikäli olet tai läheisesi on kotihoidon asiakas, ota päivätoiminnan hakeminen puheeksi hoitajan kanssa.

Voit hakea palvelua myös täyttämällä iäkkäiden palvelujen hakemuksen Eloisan verkkosivuilla.

Jos olet arjessasi kohdannut ikääntyneen, joka mielestäsi hyötyisi tästä palvelusta, voit tehdä hänestä Huoli-ilmoituksen (Yhteydenotto sosiaalihuollosta vastaavaan viranomaiseen) Eloisan verkkosivuilla.

Kenelle ja millä ehdoin

Kuntouttava päivätoiminta on tarkoitettu ikääntyneille, joiden toimintakyky on alentunut.

Päivätoimintaan osallistuminen edellyttää ammattilaisen tekemää palvelutarpeenarviota.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 18.1.2023