suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Iisalmen kaupunki

Iisalmen paikallisliikenne

  • Palvelu
  • Iisalmi
  • Julkinen palvelu

Iisalmen paikallisliikenteessä palvelee kaksi bussilinjaa.

1. Linja palvelee reitillä PELTOSALMI - KESKUSTA - LIPPUNIEMI ja takaisin LIPPUNIEMI - KESKUSTA - PELTOSALMI. Linjan 1 reitillä mm. Valtion virastotalo, Citymarket, Peltosalmen Kauppis-Heikin koulu, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Lippuniemen seurakuntakoti ja Terveyskeskus

2. Linja palvelee reitillä JORDAN - MAKKARALAHTI - KESKUSTA - KANGASLAMPI ja takaisin KANGASLAMPI - KESKUSTA - MAKKARALAHTI - JORDAN. Linjan 2 reitillä mm. Terveyskeskus, Kirkonsalmen koulu, Prisma, Vanha kirkko, Teollisuuskylä, Kangaslammin koulu, Kangaslammin hautausmaa, Kangaslammin vanhainkoti ja Citymarket.

Linjojen bussit pysähtyvät keskustassa Linja-autoasemalla, jossa mahdollista vaihtaa linjaa. Kertalipulla sekä arvolipulla maksettu matka oikeuttaa maksuttomaan vaihtoon 1 tunnin kuluessa ensimmäisestä leimauksesta. Paluumatka ei kuitenkaan ole tässä tarkoitettu vaihtomatka. Kausilipulla matkustettaessa kortti leimataan myös vaihtomatkan alkaessa. Maksutta kuljetetaan asiakkaan mukana kulkevat lastenvaunut ja rollaattori.

Iisalmen paikallisliikenteen vuorojen 1 ja 2 sijainnin voi tarkistaa reaaliaikaisesti mobiilisovelluksen avulla. Uusi Savobus- paikannussovellus näyttää autojen sijainnin lisäksi linjakohtaiset reitit ja pysäkit. Aikataulutiedot löytyvät linkin kautta.

Kartalle voi paikantaa oman sijaintinsa. Savobus auttaa esimerkiksi löytämään lähimmän pysäkin ja arvioimaan, koska seuraava bussi saapuu pysäkille.

Paikannussovellus löytyy osoitteesta savobus.iisalmi.fi. Bussi näkyy kartalla liikkuvana symbolina. Sitä näpäyttämällä voi varmistaa auton viimeisimmän paikannushetken.

Toimi näin

Tarkemmat reitit ja aikataulun löydät paikallisliikenteen oppaasta tai voit ladata itsellesi maksuttoman savobus-sovelluksen. Näet sovelluksen kartalta, milloin seuraava paikallisbussi tulee ja missä on lähin pysäkkisi.

Iisalmen paikallisliikenteessä käyvät maksuvälineinä Waltti-kortit, käteinen raha, sekä Matkahuollon seutuliput ja Kela-tuettu 44 matkan sarjakortti.

Arvolippu korvaa käteisen rahan ja sillä voi maksaa useamman samaan tai nuorempaan ikäryhmään kuuluvan matkan samalla kertaa. Jos aikuisen arvolipulla maksetaan lapsen matka, siitä peritään aikuisen hinta.

  • Waltti-kortin voi hankkia Iisalmen Matkahuollosta tai ostamalla sen Waltti -verkkokaupasta.
  • Waltti-kausilippu on voimassa 30 päivän ajan ensimmäisestä leimauksesta alkaen.
  • 30 päivän kuntakausilipulla voi tehdä rajattoman määrän matkoja Iisalmen paikallisliikenteen vuoroissa. Lippu on myynnissä iisalmelaisille ja on henkilökohtainen.
  • Yleiskausilippu on myynnissä muillekin kun iisalmelaisille, lippu voi olla henkilö- tai haltijakohtainen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Kertalippujen hinnat: Aikuinen (yli 17 v.) 3,50 €. Lapsi 7-16v. 1,70 €. Lapsi alle 7.v maksutta saattajan kanssa. Arvolippu aikuinen 2,45 €, lapsi 1,22 €

Waltti-korttimaksu 5 €, lisälataus 3 €. Waltti-kausilippu voimassa 30 päivän ajan ensimmäisestä leimauksesta alkaen. 30 pv kuntakuukausilippu aikuiset 41 €, lapset 21 €. Yleiskausilippu aikuiset 73€, lapset 37 €.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaIisalmen kaupunki
Palvelusta vastaaIisalmen kaupunki
Alue Iisalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Iisalmen kaupunki
Päivitetty: 18.10.2019