suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

Ihotautien ja allergologian erikoisalapalvelut

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Palvelua annetaan kaikenikäisille ihotautien ja allergologian erikoissairaanhoidon tutkimuksia ja hoitoa tarvitseville henkilöille. Poliklinikalla tehtäviä tutkimuksia ovat dermatologiset tutkimukset (mikroskopia, mikrobiologiset natiivi- ja värjäystutkimukset), näytteenotot (mikrobiologia, ihoparasiitit, PAD, IF), luomiseuranta (e -kuvat, dermatoskopia), dermatologiset toimenpiteet (koepala, leikkaus, nestetyppikryohoito, PDT, Dermojet ym.), allergiatestit (prick-, intrakutaani-, epikutaanikokeet, ostopalveluna RAST/immunospot/ mikrosiru) sekä suppeat ammatti-ihotautiselvitykset.

Poliklinikalla hoidettavia yleisimpiä ihotauteja ovat mm. atooppinen ihottuma, psoriasis, tulehdukselliset ihosairaudet ja ihomuutokset.

Sukupuolitautien pääasiallisimpia hoitopaikkoja ovat seutujen terveysasemat. Tutkimukset, hoito ja potilasohjaus toteutetaan yhteistoiminnassa asiakkaan ja hänen läheistensä kanssa. Hoitaja toteuttaa poliklinikalla lääkärin määräämät allergiatestaukset ja valohoitosarjat.

Vuodeosastohoitoa tarvitsevat potilaat hoidetaan yliopistosairaalan ihotautien vuodeosastolla.

Kenelle ja millä ehdoin

Palveluihin tullaan lääkärin lähetteellä perusterveydenhuollosta, työterveyshuolloista, yksityissektorilta tai muista sairaanhoitolaitoksista.

Palvelu on maksullinen.

Palveluista peritään asiakasmaksu. Ks. Kainuun keskussairaalan asiakasmaksut https://sote.kainuu.fi/kainuun-keskussairaalan-asiakasmaksut

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Alue Hyrynsalmi, Kajaani, Kuhmo, Paltamo, Puolanka, Ristijärvi, Sotkamo, Suomussalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä
Päivitetty: 25.11.2020