suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hyrynsalmen kunta

Hyrynsalmen nuorisovaltuusto

  • Palvelu
  • Hyrynsalmi
  • Julkinen palvelu

Hyrynsalmen nuorisovaltuusto on kunnanhallituksen asettama poliittisesti sitoutumaton nuorten vaikuttamistoimielin. Nuorisovaltuuston tehtävä on saada nuorten ääni kuuluville kunnallisessa päätöksenteossa. Nuorisovaltuusto edistää nuorten näkemyksiä kannanottojen ja aloitteiden avulla nuoria koskevissa asioissa. Lisäksi nuorisovaltuuston tehtävä on edistää kunnan nuorten aktivoitumista ja osallistamista paikallisessa päätöksenteossa.

Nuorisovaltuustolla ja sen edustajilla on läsnäolo- ja puheoikeus Hyrynsalmen sivistyslautakunnan kokouksissa. Hyrynsalmen nuorisovaltuuston toimintamuotoina ovat aloitteiden ja kannanottojen lisäksi erilaisten tapahtumien järjestäminen, kuten esimerkiksi kunnallinen nuorisofoorumi.

Kunnan nuorisovaltuusto asettaa myös edustajan ja varajäsenen joukostaan Kainuun maakuntavaltuuston nimeämään Kainuun maakunnalliseen nuorisovaltuustoon eli MaNu:un. Nuorisovaltuuston ohjaajana toimii kunnan vapaa-aikaohjaaja.

Toimi näin

Hyrynsalmen kunta lähettää ennen uuden nuorisovaltuuston toimikauden alkua kunnan kouluille nimeämispyynnön uusista nuorisovaltuuston jäsenistä. Tämän lisäksi kunta tiedottaa nimeämispyynnöstä kunnan verkkosivuilla.

Nuorisovaltuustoon valitaan yhteensä 9 jäsentä toimikauden ajaksi. Nuorisovaltuuston toiminnasta kesken toimikauden pois jäävien valtuutettujen tulee lähettää kirjallinen eroanomus joko kirjeitse tai sähköisesti Hyrynsalmen kunnanhallitukselle.

Kenelle ja millä ehdoin

Hyrynsalmen nuorisovaltuustoon voi liittyä kuka tahansa alle 29 –vuotias hyrynsalmelainen nuori. Nuorisovaltuuston toimikausi on kahden vuoden mittainen.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHyrynsalmen kunta
Palvelusta vastaaHyrynsalmen kunta
Alue Hyrynsalmi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hyrynsalmen kunta
Päivitetty: 15.2.2022