suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun kaupunki

Hylättyjen ja romuajoneuvojen siirtäminen yleisiltä alueilta

  • Palvelu
  • Oulu
  • Julkinen palvelu

Kun havaitset yleisellä alueella kuten kadun varressa tai puistossa hylätyn ajoneuvon, ilmoita siitä Oulun kaupungille sähköisellä palautepalvelulla.

Oulun kaupunki siirrättää hylättyjä ja romuajoneuvoja asemakaavan mukaisilta yleisiltä alueilta. Siirron syynä voi olla myös esim. säännösten vastainen pysäköinti, ajokelvottomuus tai ajoneuvon aiheuttama haitta kunnossa- tai puhtaanapidolle, korjaus- tai rakennustyölle tai tiealueella järjestettävälle tapahtumalle.

Jos romuajoneuvon omistajana tai haltijana laiminlyöt velvollisuutesi toimittaa ajoneuvo asianmukaiseen vastaanottopaikkaan, kaupunki siirrättää sen yleiseltä alueeltaan ja perii sinulta siirtämisestä ja säilyttämisestä aiheutuneet kustannukset.

Toimi näin

Ilmoita yleisellä alueella havaitsemastasi hylätystä ajoneuvosta tai romuajoneuvosta palautepalvelun kautta.

Ajoneuvon omistajana saat postitse siirtokehotuksen, jossa kerrotaan ajoneuvosi siirron määräaika. Jos et siirrä ajoneuvoasi määräaikaan mennessä, kaupunki siirrättää ajoneuvon ja lähettää sinulle varastosiirtopäätöksen postitse. Tiedon siirtopäätöksestä saa myös poliisi.

Kaupungin siirrättämien ajoneuvojen, joiden omistajien yhteystietoja ei ole saatu selville, säilytyspaikka kerrotaan yleistiedoksiannossa. Katso yleistiedoksiannot linkistä "Kuulutusten verkkosivu".

Jos ajoneuvosi on siirretty varastoon, voit noutaa sen maksettuasi siirto- ja säilytyskustannukset. Pyydä yhdyskunta- ja ympäristöpalveluilta korvauspäätös ("lasku") sähköpostitse osoitteesta ajoneuvojensiirrot[at]ouka.fi tai puhelimitse ympäristötalon asiakaspalvelusta. Kerro pyynnössäsi, minä päivänä noudat ajoneuvosi varastolta. Säilytysmaksusi määräytyy varastossaoloajan mukaan täysinä viikkoina. Saat korvauspäätöksen postitse tai sopimuksen mukaan sähköpostitse.

Ole yhteydessä varastoon vuorokautta ennen ajoneuvon noutoa ja sovi tarkka noutoajankohta. Voit lunastaa ajoneuvon maksutositteita ja henkilöllisyystodistusta/valtakirjaa vastaan.

Jos et nouda varastoon siirrettyä ajoneuvoasi 30 päivän kuluessa siitä, kun sinun on katsottu saaneen tiedon siirtopäätöksestä kirjeenä tai kuulutuksena, ajoneuvosi siirtyy Oulun kaupungin omistukseen siirtolain (Laki ajoneuvojen siirtämisestä) 13 § mukaan.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Siirto- ja säilytyskustannukset määräytyvät yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden palveluhinnaston mukaisesti. Säilytysmaksu peritään jokaiselta alkavalta 7 vuorokauden jaksolta.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun kaupunki
Alue Oulu
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun kaupunki
Päivitetty: 25.1.2021