suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Hukkakaurattomuustarkastuksen tilaaminen

  • Lupa tai muu velvoite
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hukkakaurattomuustarkastuksen voi tilata, kun hukkakaura on torjuttu hukkakaurarekisterissä olevalta alueelta ohjeen tai suunnitelman mukaisesti. Alueen haltija tilaa hukkakaurattomuustarkastuksen kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselta yleensä pinta-alatukihaun yhteydessä yhteydessä tai vapaamuotoisella hakemuksella. Tehdystä tarkastuksesta laaditaan pöytäkirja.

Kun alue on todettu hukkakaurattomaksi, kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen poistaa alueen hukkakaurarekisteristä ja lähettää siitä hakijalle ilmoituksen.

Alueen haltija tilaa hukkakaurattomuustarkistuksen yleensä päätukihaun yhteydessä.

Toimi näin

Tilaa hukkakaurattomuustarkastus pinta-alatukihaun yhteydessä.

Voit tilata tarkastuksen myös vapaamuotoisella hakemuksella.

Tilaa hukkakaurattomuustarkistus päätukihaun yhteydessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen toteaa alueen hukkakaurattomaksi, jos sillä ei havaita hukkakauraa kahtena peräkkäisenä vuotena tehdyssä tarkastuksessa. Jos alueella ei ole havaittu hukkakauraa ensimmäisenä vuotena, alueen haltijan ei tarvitse uusia tarkastuspyyntöä toisena vuotena.

Kunnan maaseutuelinkeinoviranomainen voi ilman tarkastusta todeta hukkakaurattomaksi alueen, jolla on yhtäjaksoisesti kymmenen edeltävää kasvukautta ollut nurmikasvi, alueella ei ole todettu hukkakauraa, eikä sille ole annettu torjuntaohjetta tai -suunnitelmaa.

Jos elinkeinonharjoittaja on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat luvat kuin Suomeenkin sijoittautuneilta elinkeinonharjoittajilta.


Määräaika

Hukkakaurattomuustarkastus tilataan maatalouden tukihaun yhteydessä, yleensä 15.6. mennessä. Sen voi myös tilata vapaamuotoisesti ilman aikarajaa.

Käsittelyaika

Maaseutuelinkeinoviranomainen käsittelee hakemuksen välittömästi.

Voimassaoloaika

Hukkakaurattomuustarkastuksen päätös on voimassa toistaiseksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alue

Palvelusta vastaa

Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alue
Tekstistä vastaa: Maaseutuhallinnon Keuruun yhteistoiminta-alue
Päivitetty: 2.2.2022