suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Holhoustoimen tilivalvonta

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Edunvalvojana olet tilivelvollinen holhousviranomaiselle. Valtuutettuna olet tilivelvollinen holhousviranomaiselle siitä omaisuudesta, joka on valtakirjassa määrätty hoidettavaksesi.

Holhousviranomainen voi käyttää pakkokeinoja, mikäli edunvalvoja tai valtuutettu laiminlyö tilivelvollisuutensa.

Omaisuusluettelo kolmen kuukauden kuluessa tehtävän alkamisesta

Edunvalvojana tai edunvalvontava ...

Toimi näin

Täytä omaisuusluettelolomake. Liitä omaisuusluettelon liitteeksi tarvittavat asiakirjat ja tositteet kopioina. Emme palauta omaisuusluetteloa tai sen liitteitä. Lähetä omaisuusluettelo ja sen liitteet verkkolomakkeen kautta. Huomaa, että tässä palvelussa voit vain lähettää asiakirjoja, joten tee ne valmiiksi etukäteen. Verkkolomakkeen käyttöön tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Jos et pysty hoitamaan asiaasi verkossa, toimita omaisuusluettelo ja sen liitteet osoitteeseen Digi- ja väestötietovirasto, PL 1004, 00531 Helsinki.

Täytä vuosi- tai päätöstililomake. Lähetä vuosi- tai päätöstililomake ja sen liitteet verkkolomakkeen kautta. Huomaa, että tässä palvelussa voit vain lähettää asiakirjoja, joten tee ne valmiiksi etukäteen. Jos et pysty hoitamaan asiaasi verkossa, toimita vuosi- ja päätöstili ja sen liitteet kopioina päämiehesi kotipaikkaa lähimpään palvelupaikkaamme. Huomioithan, että emme ota enää vastaan kansioita. Käsittelemme vuosi- ja päätöstilin ja palautamme sen sinulle tarkastuksen jälkeen.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 21.6.2023