suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lapin hyvinvointialue

Hoitotarvikkeiden jakelu

  • Palvelu
  • 21 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikejakelu on palvelu, jossa pitkäaikaissairaat henkilöt voivat saada maksutta tarvitsemiaan hoitotarvikkeita. Hoitotarvikkeita ovat esimerkiksi avanteen tai haavan hoitoon liittyvät tarvikkeet, diabeetikon hoitotarvikkeet, vaipat, katetrit ja virtsankeräystarvikkeet sekä happihoitoon liittyvät välineet.

Toimi näin

Ota yhteys hoidostasi vastaavaan terveydenhuollon ammattilaiseen, joka määrittää hoitotarvikkeiden tarpeen ja tekee hoitotarvikelähetteen. Kun olet saanut lähetteen, ota yhteys oman asuinkuntasi hoitotarvikejakeluun.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Lapin hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Lapin hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Lapin hyvinvointialue
Päivitetty: 4.6.2024