suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymsote

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikkeiden jakelu perustuu yksilölliseen, pitkäaikaiseen ja yli 3 kk kestävään henkilökohtaiseen tarpeeseen. Hoitotarvikkeita jaetaan ainoastaan kotona asuville tai kotihoitoon rinnastettavan palveluasumisen piirissä oleville henkilöille. Hoidon toteutuksesta ja seurannasta vastaava terveydenhuollon ammattilainen määrittää hoitotarvikkeiden tarpeen ja tekee hoitotarvikelähetteen.

Toimi näin

Kun sinulla ilmenee pitkäaikainen hoitotarvikkeiden tarve, tekee hoitopaikkasi hoitaja lähetteen hoitotarvikejakeluun.

Ota yhteyttä alueesi hoitotarvikejakeluun ja sovi tarvikkeiden noutamisesta tai toimittamisesta. Voit noutaa hoitotarvikkeet sovitusti haluamastasi jakelutoimipisteestä.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Hoitotarvikkeiden saamiseksi tarvitset lähetteen hoitopaikkasi lääkäriltä tai hoitajalta. Lähetteeseen hoitopaikkasi määrittelee yksilöllisen tarpeen mukaisesti hoitotarvikkeiden määrän.

Palvelu on maksuton.

Hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kymsote
Päivitetty: 16.12.2020