suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikkeilla edistetään kotihoitoa ja terveydentilan seurantaa tai parannetaan toimintakykyä. Asiakkaalle jaettavia hoitotarvikkeita ovat mm. avanne-, haavanhoito-, diabetes-, urologiset, uniapneatarvikkeet sekä inkontinenssisuojat eli vaipat. Yleisesti normaaliin hygieniaan ja perushoitoon kuuluvat tuotteet eivät kuulu hoitotarvikejakelun piiriin.

Hoitotarvikkeita saavat maksutta pitkäaikai ...

Toimi näin

1. Lähete tai hoitosuunnitelma

Hoitotarvikkeiden tilaamiseen tarvitset lähetteen tai hoitosuunnitelman. Sen tekee terveyskeskuksen tai erikoissairaanhoidon lääkäri, sairaanhoitaja tai terveydenhoitaja hoitavasta tahostasi riippuen. Jos lähete tai hoitosuunnitelma on tehty Keusotessa, ovat tarvittavat tiedot myös hoitotarvikejakelun käytettävissä. Jos taas lähete on tehty erikoissairaanhoidosta, tulee se toimittaa ensin hoitotarvikejakeluun. Kerran toimitettua dokumenttia ei tarvitse toimittaa enää uusien tilausten yhteydessä. Kun käytetyt tuotteet tai niiden tarve muuttuu, tulee toimittaa päivitetty lähete tai hoitosuunnitelma.

Lähetteen tai hoitosuunnitelman voi toimittaa hoitotarvikejakeluun joko asiakas itse tai hoitava taho. Toimitustavat ovat: skannattuna turvasähköpostina (omahoitotarvikejakelu@keusote.fi), skannattuna sähköisen tilauksen liitteenä tai kirjeenä (Keusote, Hoitotarvikejakelu, Hyryläntie 13 A, 04300 Tuusula).

2. Tilaaminen

Digitaalisia tilauslomakkeita on kaksi versiota, joista toinen edellyttää vahvan tunnistautumisen ja toinen ei. Vahvan tunnistautumisen etuna on, että voit käyttää aiempaa tilausta uuden tilauksen pohjana, muokata keskeneräisiä tilauksia ja seurata tilauksen käsittelyvaihetta. Katso tarkemmat tilausohjeet jäljempänä verkkosivulla. Puhelinasioinnissamme voit jättää takaisinsoittopyynnön tai sanella tilauksesi vastaajaan.

3. Toimitus

Hoitotarvikkeiden toimitus kestää tuotteesta riippuen 2-4 viikkoa. Posti toimittaa lähetyksen valitsemaasi noutoautomaattiin tai postitoimipis­teeseen, josta se on noudettavissa 7 vrk ajan. Hoitotarvikkeet voidaan toimittaa myös suoraan kotiin, mikäli sinulle on myönnetty tähän oikeus toiminta-­ tai liikkumiskyvyn rajoitteiden vuoksi.

Vaippatilaukset

Vaippoja jaetaan keskivaikeaan tai vaikeaan virtsa- ja ulosteinkontinenssiin. Tilaukset edellyttävät diagnoosin ja lääkärin kannanoton. Ole yhteydessä hoitovastaavaan tai muuhun hoitavaan sairaanhoitajaan, kotihoidon asiakkaiden osalta kotihoitoon. Asian etenemistä edistää, että virtsaamispäiväkirja ja haitta-astelomake on täytetty valmiiksi. Lomakkeet ja toimitusohjeet löydät kohdasta Vaippatilaus ensimmäisellä kerralla.

Kun päätös vaippojen saamisesta on tehty, voi vaipat tilata suoraan Tenan asiakaspalvelusta p. 02 437 9660. Vaippatilauksia voi tehdä aikaisintaan 3 kk välein tarpeen mukaisesti. Vaipat toimitetaan suoraan asiakkaan kotiin. Vaippoihin liittyvissä muutoksissa ota aina yhteys hoitotarvikejakeluun.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Keski-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 17.1.2024