suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kainuun hyvinvointialue

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 8 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoitotarvikejakeluun kuuluvat diabetestuotteet, haavanhoitotuotteet, katetrit ja avannetuotteet, trakeostomiatuotteet, dialyysituotteet, suolihuuhtelutuotteet ja ruokintaletkut. Hoitotarvikejakelupaikat ja yhteystiedot paikkakunnittain ovat alla lueteltuna.

Hoitotarvikkeiden jakelu perustuu yksilölliseen tarpeeseen, jonka määrittelee hoitava lääkäri, terveydenhoitaja tai sairaanhoitaja.

Toimi näin

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Hoitotarvikejakelu toimii ennakkotilausperiaatteella. Hoi­to­tar­vi­ke­ti­lauk­set tu­lee teh­dä noin 1-2 viik­koa ai­kai­sem­min. En­nal­ta ti­la­tut hoi­to­tar­vik­keet ovat nou­det­ta­vis­sa Kajaanin, Hy­ryn­sal­men, Pal­ta­mon, Sot­ka­mon, Kuh­mon, Ris­ti­jär­ven ja Suo­mus­sal­men ter­vey­sa­se­mien po­ti­las­toi­mis­tois­ta niiden aukioloaikana (yk­si­tyi­set asiak­kaat ja yk­si­tyi­set hoi­to­ko­dit).

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Kainuun hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Kainuun hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Kainuun hyvinvointialue
Päivitetty: 26.1.2023