suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Etelä-Savon hyvinvointialue

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Saat maksuttomia hoitotarvikkeita pitkäaikaisen sairauden hoitoon yksilöllisen hoitotarvikejakelusuunnitelman perusteella. Sinua hoitavan tahon terveydenhuollon ammattilainen määrittää tarvitsemasi hoitotarvikkeet ja muuttaa tarvittaessa suunnitelmaa, jos hoitotarvikkeiden tarve muuttuu tilapäisesti tai pysyvästi.

Yksilöllisen ja tarpeenmukaisen hoitotarvikejakelun tavoitteena on mahdollistaa pit ...

Toimi näin

Keskitetty maksuttomien hoitotarvikkeiden jakelu toimii Mikkelin, Hirvensalmen, Juvan, Kangasniemen, Mäntyharjun, Pertunmaan ja Puumalan alueilla. Koko Eloisan alueella ollaan vaiheittain siirtymässä keskitettyyn hoitotarvikkeiden jakeluun. Hoitava taho opastaa sinua tilaamaan hoitotarvikkeita alueella olevan käytännön mukaan ja ns. vanhojen asiakkaiden kohdalla siirtymisestä keskitettyyn hoitotarvikkeiden jakeluun tiedotetaan jokaista erikseen.

Kun sinulle on määritetty hoitotarvikkeita, niin hoitava taho tai Alueellinen hoitotarvikejakeluyksikkö opastaa, miten teet tarvikkeiden jatkotilaukset. Hoitotarvikkeiden jatkotilaus tulee tehdä viimeistään, kun tarvikkeista on jäljellä kahden (2) viikon tarvetta vastaava määrä. Kerralla hoitotarvikkeita voi tilata kolmen (3) kuukauden käyttötarpeen verran.

Osa maksuttomista hoitotarvikkeista (vaipat, avannetarvikkeet, katetrit ja osa diabetestarvikkeista) on suoratoimituksessa, jolloin sinut opastetaan tekemään jatkotilaukset suoraan toimittajan asiakaspalvelun puhelinnumerosta.

Muiden hoitotarvikkeiden tilaukset tehdään ensisijaisesti sähköisesti Palse.fi -sivustolla.

PUOLESTA ASIOINTI

Tilauksen voi tehdä itse tai asioitasi hoitava henkilö. Asioita hoitavalle henkilölle voi tehdä puolesta asioinnin sopimuksen Suomi.fi -palvelussa.

MITEN SAAN TARVIKKEET

Hoitotarviketilauksesi toimitetaan kahden (2) viikon kuluessa Postin pakettiautomaattiin tai noutopisteeseen, joka on kotiosoitettasi lähin tai jonka olet valinnut, kun teit tilauksen.

Osasta suoratoimitustarvikkeita on kotiinkuljetussopimus toimittajan kanssa.

NEUVOJA JA APUA

Jos tarvitse apua tilauksen tekemisessä tai et pysty itse tekemään tilausta, soita Alueellisen hoitotarvikejakeluun tai

laita sähköpostia hoitotarvikejakelu@etelasavonha.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Maksuttomia hoitotarvikkeita annetaan kotona asuvalle henkilölle. Kotona asumiseen rinnastetaan Etelä-Savon hyvinvointialueen sekä julkisen että yksityisen palvelutuottajan asumispalveluyksikössä asuminen.

Hoitosuunnitelman mukaiset lääketieteellisin perustein todetun pitkäaikaisen sairauden hoitoon tarvittavat hoitotarvikkeet ovat käyttäjälleen maksuttomia.

Hoitotarvikkeet on tarkoitettu vain asiakkaan henkilökohtaiseen käyttöön ja hoitotarvikkeiden käytössä on noudatettava valmistajan antamia käyttö- ja säilytysohjeita. Asiakkaalle myönnetään ensisijaisesti kulloinkin voimassaolevien hankintapäätösten mukaisia hoitotarvikkeita eli sopimustuotteita.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Savon hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Savon hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Savon hyvinvointialue
Päivitetty: 6.6.2023