suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Hoitotarvikejakelu

  • Palvelu
  • 9 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jaamme hoidon ja sairauden seurannassa tarvittavia maksuttomia hoitotarvikkeita ja -välineitä. Tarvikkeet ja välineet määrittelee lääkäri hoitosuunnitelman mukaisesti yksilölliseen tarpeeseesi. Tee hoitotarvikkeiden tilaus vähintään kahta viikkoa ennen tarvikkeiden hakua. Armilan terveysasemalta voit noutaa tarvikkeet tekstiviesti-ilmoituksen jälkeen.

Toimi näin

Hoitotarvikejakelu on keskitetty hyvinvointi- ja terveysasemille. Jos sairautesi on kestänyt yli kolme kuukautta tai on pysyvä, sinulla on oikeus saada maksutta hoitosuunnitelmiesi mukaisia hoitotarvikkeita. Tee ennakkotilaus joko puhelimitse tai sähköisten verkkopalveluiden kautta ja saat tarvikkeet hyvinvointi- ja terveysaseman noutopisteestä kahden viikon kuluttua.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitotarvikkeiden saannista päättää lääkäri tai terveydenhuollon ammattihenkilö. Edellytyksenä on pääsääntöisesti se, että sairaus on pitkäkestoinen eli kestää yli kolme kuukautta.

Tausta ja lainsäädäntö

Eräiden pitkäaikaissairauksien hoitamiseen kotona tarvitaan hoitotarvikkeita. Jaettavia hoitotarvikkeita ovat muun muassa avanne-, haavanhoito-, diabetes-, katetrointi- ja dialyysitarvikkeet. Tarjolla on myös vaippoja henkilöille, joiden virtsan- tai ulosteenpidätyskyky on keskivaikeasti tai vakavasti heikentynyt.

Hoitotarvikkeita jaetaan myös kotisairaanhoidon ja kotisairaalahoidon yhteydessä.

Palvelun toteuttaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Etelä-Karjalan hyvinvointialue
Päivitetty: 1.1.2023