suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vaasan kaupunki

Hissiavustus

  • Palvelu
  • Vaasa
  • Julkinen palvelu

Valtio ja Vaasan kaupunki avustavat jälkiasennushissien rakentamisessa. Jälkiasennushissin rakentamiseen on mahdollisuus saada avustusta yhteensä jopa 55 prosenttia.

Valtion avustus jälkiasennushissien rakentamiseen on 45 prosenttia hyväksyttävistä kohtuullisista hissin tai hissien rakentamiseen liittyvistä kokonaiskustannuksista. Kaupungin avustuksen määrä on enintään 10 prosenttia ARA:n hyväksymistä kustannuksista. Kaupungin avustus myönnetään käytettävissä olevan määrärahan puitteissa sen jälkeen, kun ARA on hyväksynyt hankkeen kustannukset ja myöntänyt hankkeelle valtion hissiavustuksen.

Hissiavustushakemus jätetään Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:an. Kaupungin avustusta haetaan kaupungin omalla lomakkeella. Työt voidaan aloittaa ARA:n varsinaisen avustuspäätöksen jälkeen. Samassa yhteydessä kannattaa hakea myös avustusta liikkumisesteiden poistamiskustannuksiin, joita ARA myös avustaa 45 prosentilla.

Vaasassa toimii hissityöryhmä, joka on perustettu vuonna 2013. Työryhmän tarkoituksena on moninkertaistaa jälkiasennushissien määrä Vaasassa. Työryhmään kuuluu edustajia Vaasan kaupungin kiinteistötoimesta, rakennusvalvonnasta, vammaisneuvostosta ja kaavoituksesta sekä Suomen Kiinteistöliitosta ja ARA:sta. Lisäksi ryhmään on kutsuttu yritysten edustajia ja isännöitsijöitä.

Toimi näin

Hissiavustuksella ja liikkumisesteiden poistamiseen tarkoitetulla avustuksella on jatkuva

hakuaika. Vaasan kaupungin avustusta voit hakea hissiavustuslomakkeella.

Lisätietoja hissi- ja esteettömyysavustuksesta saat ARAlta. Lisätietoja saat myös Vaasan kaupungin kiinteistötoimesta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kaupungin avustus myönnetään käytettävissä olevan määrärahan puitteissa sen jälkeen, kun ARA on hyväksynyt hankkeen kustannukset ja myöntänyt hankkeelle valtion hissiavustuksen.

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVaasan kaupunki
Palvelusta vastaaVaasan kaupunki
Alue Vaasa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vaasan kaupunki
Päivitetty: 17.9.2020