suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Seinäjoen kaupunki

Hiihtoladut

  • Palvelu
  • Seinäjoki
  • Julkinen palvelu

Seinäjoen alueella kunnossapidettäviä latuja on yli 200 km.

Hiihtokaudella ulkoilureitistöillä hiihdetään, jolloin kävely laduilla on kielletty. Moottorikelkalla ja mönkijällä ajo hiihtoreitillä on kielletty.

Ladut hoidetaan kunnossapitoluokituksen mukaisesti. Ensimmäisenä avataan valaistut kuntoradat (I kuntoluokka). Sen jälkeen vuorossa on koulujen ja päiväkotien ladut, sekä vaellusreitit. Viikonloput hoidetaan päivystysluontoisesti, jolloin avataan I kuntoluokkaan kuuluvat ladut.

Ladut ovat tarkoitettu hiihtämiseen. Koirien ulkoiluttaminen hiihtoladuilla on kielletty, paitsi koiraladuilla. Koiralatujen lähtöpaikat: Tähtitorni sekä Honkakylän pururata (reitin pituus yhteensuuntaan 5,6 km ja reitillä Sauralakson ja Honkakylän laavut) ja Kyrkösjärven penkalla latu, voimalaitokselta kasvihuoneille, edestakaisin n. 6 km.

Kävelijät eivät myöskään kuulu kunnostetuille hiihtoladuille.

Jouppilanvuorella olevalla Esteettömällä kuntoradalla on talvikäyttöön omat opasteet, joita noudattamalla siellä pääsee kulkemaan kävellen ja hiihtäen.

Alkutalvesta hiihtämään pääsee Jouppilanvuorelle ja Tanelinrantaan tehtävillä ensilumenladuilla. Lunta säilötään kesän yli sahanpurun alla ja pakkasten tullessa saadaan tykitettyä lunta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSeinäjoen kaupunki
Alue Seinäjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Seinäjoen kaupunki
Päivitetty: 19.1.2022