suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keuruun kaupunki

Henkilötietojen käsittely ja luovutus

  • Palvelu
  • Keuruu
  • Julkinen palvelu

Sinulla on oikeus saada tietoa henkilötietojesi käsittelystä Keuruun kaupungin palveluissa. Sinulla on oikeus saada tietoa myös alaikäisen lapsesi tai edunvalvottavasi henkilötiedoista. Voit vaatia virheellisen tai puutteellisen henkilötiedon korjaamista ja tarpeettoman tai vanhentuneen tiedon poistamista. Joissain tapauksissa voi olla mahdollista pyytää tietojen siirtämistä toiselle rekisterinpitäjälle tai pyytää, että henkilötietojasi ei käsitellä.

Keuruun kaupunki kerää ja käyttää henkilötietoja palvelujen tuottamiseksi asiakkailleen tai esimerkiksi kaupungin työntekijöiden palkan maksua varten. Kaupungin palveluista suurin osa perustuu lakisääteisen velvoitteen noudattamiseen tai kaupungin julkisen vallan käyttämiseen. Tällaisissa tapauksissa sinulla ei ole oikeutta perua tietojen käsittelyä. Jos kaupunki on kerännyt henkilötietosi suostumuksellasi, sinulla on oikeus milloin tahansa peruuttaa suostumus tietojen käsittelyyn.

Keuruun kaupungin henkilörekistereistä on laadittu tietosuojaselosteet, jotka löytyvät kaupungin verkkosivuilta "Tietosuojaselosteet ja henkilötietoja koskevat pyynnöt". Tietosuojaselosteesta löydät esimerkiksi tiedon siitä, kuka on rekisterin yhteyshenkilö, ja mihin tarkoitukseen rekisterin mukaisia henkilötietoja käytetään.

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakirjat ja niissä olevat tiedot ovat salassa pidettäviä. Asiakirjoja ja niissä olevia tietoja ei luovuteta sivullisille kuin asianomaisen valtuutuksella.

Toimi näin

Lähetä pyyntösi koskien omien henkilötietojesi tarkistamista, oikaisemista, poistamista, siirtämistä tai käsittelyn vastustamista Keuruun kaupungin kirjaamoon kirjallisesti:

  • sähköpostilla osoitteeseen keuruu(at)keuruu.fi, tai
  • postitse osoitteeseen Multiantie 5, 42700 Keuruu.

Jos mahdollista, käytä sosiaalihuollon palveluihin kuuluvissa tietojen tarkistamisessa sosiaalihuollon omia lomakkeita. Lomakkeet löydät sosiaalihuollon asiakkaiden henkilötietojen käsittelyn verkkosivuilta. Sosiaalihuollon palveluihin kuuluvissa tietojen tarkistamiseen ym. liittyvissä kysymyksissä ole ensisijaisesti yhteydessä tulosalueen esimieheen soittamalla esimerkiksi kaupungin puhelinvaihteeseen:

hallinto: perusturvajohtaja

sosiaalityö: johtava sosiaalityöntekijä ja vammaisasioissa kuntoutus- ja toiminnanohjaaja

työllisyyspalvelut: työllisyyspäällikkö

vanhuspalvelut: vanhustyön johtaja

Ohjeita erilaisten pyyntöjen tekemiseen löydät kaupungin verkkosivuilta. Ohjeita saat myös Keuruun kaupungin tietosuojavastaavalta.

Valmistaudu siihen, että sinua pyydetään tunnistamaan henkilöllisyytesi, ennen tietojen luovuttamista, korjaamista tai poistamista.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen mukaisesti kaupungin tulee vastata kuukauden kuluessa pyynnön vastaanottamisesta. Tarvittaessa voidaan soveltaa kahden kuukauden jatkoaikaa, mikäli henkilötietopyyntö on monimutkainen tai niitä on tullut määrällisesti useita.

Tiedot toimitetaan pääsääntöisesti sähköisessä muodossa ja maksutta.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeuruun kaupunki
Palvelusta vastaaKeuruun kaupunki
Alue Keuruu
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Keuruun kaupunki
Päivitetty: 1.7.2021