suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Heinolan kaupunki

Heinolan museot

  • Palvelu
  • Heinola
  • Julkinen palvelu

Heinolan museot tallettavat, tutkivat ja esittävät tietoa kaupungin kulttuuriperinnöstä, historiasta ja ympäristöstä. Heinolan museoita ovat Heinolan kaupunginmuseo, taidemuseo ja Lääninkivalteri Aschanin talo. Sisäänpääsy museoihin on maksullista, mutta alle 18-vuotiaat pääsevät ilmaiseksi.

Toimi näin

Voit vierailla museoissa niiden aukioloaikoina. Voit tilata etukäteen museolta maksullisen opastuksen, joita tehdään myös aukioloaikojen ulkopuolella. Museot tarjoavat myös erilaisia asiantuntijapalveluita, kuten kuva- ja kokoelmapalvelut.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Suomen museoista suurin osa on valtion ja kuntien yhteisesti rahoittamia. Museot rahoittavat toimintaansa myös omalla varainhankinnalla, kuten pääsymaksuilla.

Kuvista peritään digitointimaksu.

Tausta ja lainsäädäntö

Museotoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja vahvistaa väestön ymmärrystä kulttuurista, historiasta ja ympäristöstä. Museot ovat avoimia kaikille.

Museot huolehtivat kulttuuri- ja luonnonperinnön tallentamisesta ja säilyttämisestä tuleville sukupolville. Samoin museot jakavat näyttelyillä ja julkaisuilla tietoa yleisölle sekä harjoittavat tutkimusta ja opetusta.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHeinolan kaupunki
Palvelusta vastaaHeinolan kaupunki
Alue Heinola
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Heinolan kaupunki
Päivitetty: 10.11.2020