suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Harkinnanvarainen kulukorvaus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

KEHA-keskuksen maksatusyksikkö maksaa korvauksia henkilöasiakkaille, joille TE-toimisto tai kokeilukunta päättää myöntää oikeuden harkinnanvaraisen kulukorvaukseen. Harkinnanvaraisen kulukorvauksen myöntäminen on osa TE-palveluihin liittyvää kuntakokeilua, ja sitä voidaan myöntää ja maksaa määräaikaisena 1.3.2021 – 31.7.2023 välisenä aikana. Kokeilut päättyvät 30.6.2023, johon mennessä harkinnanvaraisen kulukorvauksen päätös on tehtävä TE-toimistossa tai kokeilukunnissa.

Toimi näin

Osallistu saamasi päätöksen mukaiseen palveluun. Hae kuukauden kuluessa korvaus maksuun sähköisellä kevytasiointilomakkeella. Lomakkeen käyttö edellyttää vahvaa tunnistautumista, joten sitä varten tarvitset pankkitunnukset.

Mikäli asiointilomakkeen käyttö ei ole mahdollista tai sinulla ei ole vahvaan tunnistautumiseen tarvittavia välineitä, voit hakea korvausta maksuun tulostettavalla lomakkeella. Osoite- ja yhteystiedot maksatushakemuksen toimittamiseksi löytyvät KEHA-keskuksen verkkosivuilta. Maksatushakemuksen voi toimittaa myös sähköisesti ELY-yleislomakkeen liitteenä: http://www.ely-keskus.fi/web/ely/lomakkeet

Ensisijainen asiointitapa on kuitenkin sähköinen asiointi.

Tutustu lomakkeen lisätietoihin. Täytä korvaushakemus huolellisesti ja liitä siihen tarvittavat liitteet.

Tarkempia ohjeita hakemuslomakkeen täyttämiseen löydät asiointipalvelusta sekä KEHA-keskuksen verkkosivuilta.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimistot ja kokeilualueiden kunnat voivat myöntää henkilöasiakkaalle harkinnanvaraista kulukorvausta.

Korvauksesta säädetään laissa työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta sekä laissa julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta.

Kulukorvauksen määrästä säädetään julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain mukaan. Päivistä, joilta kulukorvausta voidaan maksaa, säädetään julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetussa laissa.

Kulukorvauksen maksaa hakemuksesta ELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus (KEHA-keskus).

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus
Muut vastuuorganisaatiotKeski-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pirkanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Kainuun työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Karjalan työ- ja elinkeinotoimisto, Kaakkois-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Hämeen työ- ja elinkeinotoimisto, Lapin työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjois-Savon työ- ja elinkeinotoimisto, Satakunnan työ- ja elinkeinotoimisto, Etelä-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto, Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletruotsi, suomi, englanti
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 2.3.2021