suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Harkinnanvarainen kulukorvaus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

KEHA-keskus maksaa korvauksia henkilöasiakkaille, joille TE-toimisto tai kokeilukunta päättää myöntää oikeuden harkinnanvaraisen kulukorvaukseen. Harkinnanvaraisen kulukorvauksen myöntäminen on osa TE-palveluihin liittyvää kuntakokeilua, ja sitä voidaan myöntää ja maksaa määräaikaisena 1.3.2021 – 31.7.2023 välisenä aikana. Kokeilut päättyvät 30.6.2023, johon mennessä harkinnanvaraisen kulukorvauksen päätös on tehtävä TE-toimistossa tai kokeilukunnissa.

Toimi näin

Osallistu saamasi päätöksen mukaiseen palveluun. Hae kulukorvausta kuukauden kuluessa palvelun käytöstä sähköisesti aluehallinnon asiointipalvelussa. Palveluun kirjautuminen edellyttää vahvaa tunnistautumista pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Tutustu lisätietoihin ja täytä korvaushakemus huolellisesti.

Jos asiointipalvelun käyttö ei ole mahdollista tai sinulla ei ole vahvaan tunnistautumiseen tarvittavia välineitä, voit hakea korvausta maksuun tulostettavalla lomakkeella. Toimita maksatushakemus KEHA-keskuksen maksatusyksikön yhteystiedoilla.

Voit toimittaa maksatushakemuksen sähköisesti myös ELY-keskuksen yksityishenkilöille suunnatun yleisen asiointilomakkeen liitteenä.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimistot ja kokeilualueiden kunnat voivat myöntää henkilöasiakkaalle harkinnanvaraista kulukorvausta.

Korvauksesta säädetään laissa työllisyyden edistämisen kuntakokeilusta sekä laissa julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta.

Kulukorvauksen määrästä säädetään julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetun lain mukaan. Päivistä, joilta kulukorvausta voidaan maksaa, säädetään julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetussa laissa.

Kulukorvauksen maksaa hakemuksesta KEHA-keskus.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaELY-keskusten sekä TE-toimistojen kehittämis- ja hallintokeskus
Palvelusta vastaaTyö- ja elinkeinotoimisto
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletruotsi, suomi, englanti
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 30.3.2022