suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio TE-toimisto

Harkinnanvarainen kulukorvaus

  • Palvelu
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

KEHA-keskus maksaa korvauksia henkilöasiakkaille, joille TE-toimisto tai kuntakokeilu päättää myöntää oikeuden harkinnanvaraisen kulukorvaukseen.

Harkinnanvaraisen kulukorvauksen myöntäminen on osa TE-palveluihin liittyvää kuntakokeilua, ja sitä voidaan myöntää ja maksaa määräaikaisena 1.3.2021–31.7.2025 välisenä aikana. Kokeilut päättyvät 31.12.2024, johon mennessä harkinnanvaraisen kulukorvauks ...

Toimi näin

Osallistu saamasi päätöksen mukaiseen palveluun. Hae kulukorvausta kuukauden kuluessa palvelun käytöstä aluehallinnon TE-asiointipalvelussa. Tunnistaudu asiointipalveluun pankkitunnusten, mobiilivarmenteen tai sirullinen henkilökortin avulla.

Tutustu lisätietoihin ja täytä korvaushakemus huolellisesti.

Jos asiointipalvelun käyttö ei ole mahdollista tai sinulla ei ole vahvaan tunnistautumiseen tarvittavia välineitä, voit hakea korvausta paperilomakkeella. Toimita maksatushakemus KEHA-keskuksen maksatusyksikön yhteystiedoilla.

Voit toimittaa maksatushakemuksen sähköisesti myös ELY-keskuksen yksityishenkilöille suunnatun yleisen asiointilomakkeen liitteenä.

Kenelle ja millä ehdoin

TE-toimistot ja kuntakokeilut voivat myöntää henkilöasiakkaalle harkinnanvaraista kulukorvausta.

Kulukorvauksen määrästä ja päivistä, joilta kulukorvausta voidaan maksaa, säädetään julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta annetussa laissa.

Kulukorvauksen maksaa KEHA-keskus

KEHA-keskus voi maksaa korvausta 1.8.2022 alkaen takautuvasti yli kuukauden ajalta, mutta vain erityisen painavasta syystä. Kulukorvausta voidaan maksaa enintään päätöksessä annetulta ajalta. Jos haet tukea sähköisellä hakemuksella useammalta kuukaudelta, täytä jokaisesta kuukaudesta erillinen hakemus.

Kulukorvaus voidaan maksaa suomalaiselle tai ulkomaalaiselle pankkitilille sekä tarvittaessa myös vastaanottokeskuksen antamalle prepaid-kortille. Ilmoita vastaanottokeskukseesi, että saat kulukorvausta.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

TE-toimisto, KEHA-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjois-Savon TE-toimisto, Pohjanmaan TE-toimisto, Varsinais-Suomen TE-toimisto, Hämeen TE-toimisto, Satakunnan TE-toimisto, Kainuun TE-toimisto, Pirkanmaan TE-toimisto, Etelä-Savon TE-toimisto, Pohjois-Karjalan TE-toimisto, Lapin TE-toimisto, Etelä-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Uudenmaan TE-toimisto, KEHA-keskus, Kaakkois-Suomen TE-toimisto, Keski-Suomen TE-toimisto

Palvelusta vastaa

TE-toimisto
Tekstistä vastaa: TE-toimisto
Päivitetty: 8.2.2024