suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Hakemus juomapakkausten merkintävelvollisuudesta poikkeamiseksi

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Juomapakkausten palautusjärjestelmän ylläpitäjä voi tehdä Pirkanmaan ELY-keskukselle hakemuksen juomapakkausten merkintävelvollisuudesta poikkeamiseksi. Hakemuksen perusteella ELY-keskus voi tehdä päätöksen merkintävelvollisuudesta poikkeamisesta palautusjärjestelmään kuuluvien pakkausten osalta.

Pirkanmaan ELY-keskus on palautusjärjestelmiä valvova viranomainen koko maassa Ahvenanmaata lukuun o ...

Toimi näin

Lähetä täytetty hakemuslomake liitteineen ELY-keskuksen kirjaamoon postitse (Pirkanmaan ELY-keskus, kirjaamo, PL 297, 33101 Tampere) tai sähköpostilla (kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi)

Kenelle ja millä ehdoin

ELY-keskus voi myöntää juomapakkausten palautusjärjestelmän ylläpitäjälle poikkeuksen merkintävelvollisuudesta, jos pakattuja juomia ei luovuteta kuluttajille tai merkintöjen puuttuminen ei olennaisesti vaikeuta juomapakkausten palauttamista.


Voimassaoloaika

Päätös on voimassa toistaiseksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtioneuvoston asetus juomapakkausten palautusjärjestelmästä (526/2013)

Laki eräiden juomapakkausten valmisteverosta (1037/2004)

Palvelun toteuttaa

Pirkanmaan ELY-keskus

Muut vastuuorganisaatiot

Pohjanmaan ELY-keskus, Etelä-Savon ELY-keskus, Varsinais-Suomen ELY-keskus, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus, Keski-Suomen ELY-keskus, Pirkanmaan ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Satakunnan ELY-keskus, Pohjois-Savon ELY-keskus, Kainuun ELY-keskus, Lapin ELY-keskus, Uudenmaan ELY-keskus, Hämeen ELY-keskus, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Palvelusta vastaa

ELY-keskus
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 7.4.2021