suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio ELY-keskus

Hakemus juomapakkausten merkintävelvollisuudesta poikkeamiseksi

  • Lupa tai muu velvoite
  • Koko maa poislukien Ahvenanmaa
  • Julkinen palvelu

Juomapakkausten palautusjärjestelmän ylläpitäjä voi tehdä Pirkanmaan ELY-keskukselle hakemuksen juomapakkausten merkintävelvollisuudesta poikkeamiseksi. Hakemuksen perusteella ELY-keskus voi tehdä päätöksen merkintävelvollisuudesta poikkeamisesta palautusjärjestelmään kuuluvien pakkausten osalta.

Pirkanmaan ELY-keskus on palautusjärjestelmiä valvova viranomainen koko maassa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Toimi näin

Lähetä täytetty hakemuslomake liitteineen ELY-keskuksen kirjaamoon postitse (Pirkanmaan ELY-keskus, kirjaamo, PL 297, 33101 Tampere) tai sähköpostilla (kirjaamo.pirkanmaa@ely-keskus.fi)

Kenelle ja millä ehdoin

ELY-keskus voi myöntää juomapakkausten palautusjärjestelmän ylläpitäjälle poikkeuksen merkintävelvollisuudesta, jos pakattuja juomia ei luovuteta kuluttajille tai merkintöjen puuttuminen ei olennaisesti vaikeuta juomapakkausten palauttamista.

Palvelu on maksullinen.

Hakemuksen käsittelystä perittävä maksu määräytyy hakemuksen vireille tullessa voimassa olevan ELY-keskusten maksullisia suoritteita säätävän asetuksen perusteella. Maksun määrä vahvistetaan vuosittain. Myönteisestä ja kielteisestä päätöksestä peritään saman suuruinen maksu.


Voimassaoloaika

Päätös on voimassa toistaiseksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Valtioneuvoston asetus juomapakkausten palautusjärjestelmästä (526/2013)

Laki eräiden juomapakkausten valmisteverosta (1037/2004)

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Muut vastuuorganisaatiotPohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Hämeen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Lapin elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kainuun elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjois-Karjalan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Palvelusta vastaaElinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Alue Koko Suomi (ei Ahvenanmaa)
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: ELY-keskus
Päivitetty: 7.4.2021