suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Turun kaupunki

Haaskaruokintapaikan rekisteröinti

  • Lupa tai muu velvoite
  • Turku
  • Julkinen palvelu

Haaskaruokintapaikan pito edellyttää haaskaruokintapaikan rekisteröintiä.

Haaskanpito on toimintaa, jolla eläimiä houkutellaan ravinnon avulla ruokintapaikalle. Haaskan pitämisen tarkoituksena on helpottaa eläinten valokuvaamista, katselemista tai metsästämistä. Haaskaa voidaan pitää myös yksinomaan eläinten ruokintatarkoituksessa.

Rekisterin toiminnasta vastaa Ruokavirasto.

Eläinten pitopaikoista, eläintenpidosta ja haaskaruokintapaikanpidosta pitää ilmoittaa viranomaiselle.

Toimi näin

Tee ilmoitus haaskaruokintapaikasta eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Vaihtoehtoisesti voit tehdä sen oman kuntasi kunnaneläinlääkärille, joka rekisteröi haaskapaikan eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sisältämään haaskaruokintapaikkarekisteriin.

Huomaa, että jokainen haaskapaikka vaatii oman rekisteröintinsä.

  • Tee eläinten pitopaikkoihin, eläintenpitoon ja haaskaruokintapaikkoihin liittyvät ilmoitukset ensisijaisesti Ruokaviraston haaskapaikkarekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. Asiointipalveluun kirjaudutaan Suomi.fi-tunnistautumisen avulla.
  • Asiointipalvelussa voit kytkeä eläintenpitotietosi, pitopaikkasi ja haaskapaikkasi henkilötunnukseesi, maatilasi tilatunnukseen tai yrityksesi y-tunnukseen.
  • Jos et pääse sähköiseen asiointipalveluun, voit tehdä eläinten pitopaikkoihin ja eläintenpitoon liittyvät ilmoitukset täyttämällä ilmoituslomake. Toimita lomake Liedon maaseutupalveluihin.
  • Toimita haaskaruokintapaikkaan liittyvät ilmoituslomakkeet Turun ympäristöterveyteen sähköpostitse: ymparistoterveys@turku.fi.

Ilmoita toiminnan muutoksista ja lopettamisesta 30 päivän kuluessa ympäristöterveyteen. Tee ilmoitus Ruokaviraston sähköisessä asiointipalvelussa tai toimita muutosilmoituslomake ympäristöterveyteen.

Kenelle ja millä ehdoin

Rekisteröinti voidaan tehdä, jos haaskanpitäjä on täyttänyt eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisessä asiointipalvelussa kaikki tarvittavat tiedot.

Haaskanpitäjän tulee ilmoittaa haaskaruokintapaikkaan liittyvistä muutoksista eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sähköisessä asiointipalvelussa 30 vuorokauden sisällä. Vaihtoehtoisesti sen voi tehdä lomakkeella kunnaneläinlääkärille.

Lisäksi haaskanpitäjän tulee ilmoittaa kunnaneläinlääkärille kuukausittain haaskapaikalle viemänsä sivutuote ja sen määrä.

Jos toimija on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat rekisteröinnit kuin Suomeenkin sijoittautuneilta toimijoilta.

Haaskapaikan pitää sijaita Turussa.


Määräaika

Rekisteröintihakemus on tehtävä ennen toiminnan aloittamista.

Käsittelyaika

Rekisteröinnin käsittelyaika on 30 vuorokautta.

Voimassaoloaika

Rekisteröinti on voimassa toistaiseksi.

Rekisteröinti on voimassa toistaiseksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Palvelun toteuttaa

Turun kaupunki

Palvelusta vastaa

Turun kaupunki
Tekstistä vastaa: Turun kaupunki
Päivitetty: 22.12.2023