suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos

Haaskaruokintapaikan rekisteröinti

  • Lupa tai muu velvoite
  • 7 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Haaskaruokintapaikan pito edellyttää haaskaruokintapaikan rekisteröintiä.

Haaskanpito on toimintaa, jolla eläimiä houkutellaan ravinnon avulla ruokintapaikalle. Haaskan pitämisen tarkoituksena on helpottaa eläinten valokuvaamista, katselemista tai metsästämistä. Haaskaa voidaan pitää myös yksinomaan eläinten ruokintatarkoituksessa.

Rekisterin toiminnasta vastaa Ruokavirasto.

Rekisteröi haaskaruokintapaikkasi.

Voit pitää haaskaa luontomatkailuyrittäjänä tai esim. luontokuvaajana ja käyttää haaska-aineksena maatilojen tai elintarvikealan laitosten haaska-aineksia tai omia kuolleita tuotantoeläimiä.

Toimi näin

Ota yhteyttä oman kuntasi kunnaneläinlääkäriin, joka rekisteröi haaskapaikan eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisterin sisältämään haaskaruokintapaikkarekisteriin.

Kerro rekisteröintihakemuksessa, kuka haaskaa pitää, mihin käyttötarkoitukseen haaskaa pidetään ja missä haaska sijaitsee. Jokainen haaskapaikka vaatii oman rekisteröintinsä.

Tee ilmoitus haaskatoiminnan aloittamisestasi kunnaneläinlääkärille Ruokaviraston Ilmoitus haaskaruokintapaikasta -lomakkeella. Ilmoita kunnaneläinlääkärille samalla lomakkeella toiminnan muutoksista tai lopettamisesta 30 päivän kuluessa.

Lähetä ilmoituksesi eläinlääkärille sähköpostilla osoitteeseen elainlaakari[at]ouka.fi tai postitse eläinlääkärin vastaanottoon Oulussa.

Lisätietoja voit kysyä Oulun seudun eläinlääkärivastaanotolta sähköpostitse osoitteesta elainlaakari[at]ouka.fi.

Kenelle ja millä ehdoin

Rekisteröinti voidaan tehdä, jos haaskanpitäjä on täyttänyt rekisteröintilomakkeeseen kaikki tarvittavat tiedot eikä haaskaruokintapaikan pidolle ole esteitä.

Haaskanpitäjän tulee ilmoittaa haaskaruokintapaikkaan liittyvistä muutoksista kunnaneläinlääkärille 30 vuorokauden sisällä.

Lisäksi haaskanpitäjän tulee ilmoittaa kunnaneläinlääkärille kuukausittain haaskapaikalle viemänsä sivutuote ja sen määrä.

Jos toimija on sijoittautunut johonkin toiseen Euroopan talousalueeseen kuuluvaan valtioon ja tarjoaa palveluitaan tilapäisesti Suomessa, toimintaan vaaditaan samat rekisteröinnit kuin Suomeenkin sijoittautuneilta toimijoilta.

Palvelu on maksullinen.

Rekisteröinti on maksullinen, mutta kuukausi-ilmoitus on maksuton.


Määräaika

Rekisteröintihakemus on tehtävä ennen toiminnan aloittamista.

Voimassaoloaika

Rekisteröinti on voimassa toistaiseksi.

Tausta ja lainsäädäntö

Laki eläimistä saatavista sivutuotteista

Perustiedot

Palvelun toteuttaaOulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos, Ruokavirasto
Muut vastuuorganisaatiotOulun kaupunki
Palvelusta vastaaOulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Alue Hailuoto, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Oulun seudun ympäristötoimi -liikelaitos
Päivitetty: 17.12.2021